Kort inför Blackburn – Leeds United

12 mars, 2016 - Robin Persson

Äntligen helg och match igen. Den här gången reser Leeds till Lancashire och Ewood Park för att försöka ta poäng av Blackburn Rovers. En kamp mellan två lag intill varandra i tabellen och som båda varit besvikelser den här säsongen.

Blackburn är ännu ett lag i raden av svåra motståndare för Leeds, man har inte vunnit över Rovers på sina sju senaste försök. Fem raka torsk talar också sitt tydliga språk. Hemmalaget har dock sålt vasse Jordan Rhodes för stora pengar till Middlesbrough och inlånade Danny Graham skall försöka fylla skottens skor.

Blackburn Rovers

Manger Paul Lambert har inga nya skadebekymmer och hoppas kunna ställa samma elva på banan som slog Birmingham med 2-0 senast. Segern över Brum var den 5:e raka hemmavinsten på Ewood Park.

Anfallaren Tony Watt (lån från Charlton) målade senast och belönades med en plats i Gordon Strachans kommande landslagstrupp. Han gör därmed Liam Cooper och Liam Bridcutt sällskap.

Leeds United

En del småskavanker i Steve Evans lag och dagsformen lär avgöra vilken elva som ställs på banan. Mirco Antenucci har återfunnit formen rejält på slutet och lär få starta ensam på topp. Chris Wood kan möjligtvis vara tillbaka på bänken den här matchen.

Vid minst oavgjort håller man Blackburn bakom sig i tabellen.

Avspark

Klockan 13:30 svensk tid på Ewood Park i Blackburn. Matchen kan eventuellt komma att videostreamas, vi återkommer på forumet om så är fallet.

3 Kommentarer

  1. Stonefree

    Jag sticker ut hakan igen för tredje matchen i rad och vågar tro på vinst. Det gäller att hålla tätt i början av matchen då Blackburn alltid startar i ett rasande tempo, vilket vi fick bevittna när de gästade oss i höstas. 0-2 i baken redan efter 6 minuter. Upp på tårna grabbar. Sedan känns det skönt att Ante har kommit tillbaks i sitt målskytte, en av mina favoriter, som jag har haft många åsikter om denna säsong. tror han gör skillnaden i dag, vinner vi våran hängmatch mot Birmingham är vi bara 9 poäng från play off. Tänk om, vi så här i elfte timmen får en lidnerskt knäpp och bongar segrar i parti och minut! Så kära Leeds vänner trots många har gett upp, så är det ju inte kört fören “The fat lady sing”
    MOT

  2. sportcarl1

    här är det bara att gå för minst oavgjort om mot Cardiff, dock finns det inga lätta matcher i denna divisionen, märker man väl inte minst på en del topplag som nu börjat darra med manchetterna, tippar 1-1 och garderar med en 2-1 vinst.känns oerhärt skönt att slippa denna Rhoeds i Blackburn som “förstört” för oss mer än en gång

Kommentera