Kort-Inför: Leeds United – Reading FC

27 november, 2018 - Linus.M

Håller du nollan idag igen, Will?

Leeds är tillbaka på vinnarspåret, vilket är väldigt välkommet. På tisdagskvällen är det dags för Reading att komma på besök, då det förhoppningsvis blir ytterligare en vinst för Leeds.

Vinsten mot Bristol City var både viktig och nödvändig för att hålla oss kvar i toppen. Bristol fick ett rött kort i andra halvlek vilket öppnade upp matchen något, vilket gjorde att pressen blev alldeles för stor tillslut. Kemar Roofe fortsätter att göra mål medan detsamma gäller för Pablo Hernandez. Matchen slutade 2-0 och även om första halvlek inte var lysande, är det fortfarande tre poäng och fortsatt kontakt till toppen.

Leeds United
Skadorna fortsätter att störa oss. Pontus Jansson kommer inte vara redo tills ikväll utan sparas istället till helgen. Detsamma verkar gälla BPF, som ryktas vara borta några veckor till. Will Huffer gjorde en bra match i målet, vilket gör att man känner sig ganska trygg inför ikväll. Aapo Halme, som spelade mittback istället för Ponne, hade en lite sämre match men klarade sig trots det med en godkänd insats och en hållen nolla. Saiz fick komma in senast och återigen assisterade Hernandez till ett mål, vilket borde betyda att han får chansen ikväll mot Reading. Forshaw lär få sitta bänk om detta sker. Annars blir det nog en liknande startelva som vi såg i helgen.

Reading FC
Reading har det tuffare tabellmässigt denna säsong. Resultatraden 4-5-9 betyder att de parkerar på en 20:e plats i tabellen med endast 17 inspelade poäng. Det har endast blivit en vinst på de senaste fem matcherna och det var mot just Bristol City på hemmaplan. Det är ett Reading som har baksmälla efter sin playoff-förlust för ett och ett halvt år sedan. Jaap Stam fick sparken och nu sitter Paul Clement på tränarstolen istället. Han har dock inte fått ordning på laget utan harvar i botten, något de gärna får fortsätta göra efter ikväll.

Matchen & Tips
Leeds har återigen hemmaplan och återigen pressen på sig. Det är ett fortsatt sargat Leeds om man tittar på skadorna, men Reading ska man bara klara av. Jag tror att Saiz nu äntligen får chansen från start igen, och att det kommer gynna oss något oerhört. Trots att ynglingarna, Huffer och Halme, kommer få starta igen tror jag vi vinner. 3-1 där Saiz denna gång får göra sitt efterlängtade mål.

Var? Elland Road, Leeds.
När? 20:45, tisdag 27/11.
TV? Ja! Matchen sänds på Viaplay men även gratis på Viafree.se.

Marching on Together!

Kommentera