Kort inför Leeds United – Reading

16 april, 2016 - Robin Persson

I samband med dagens match mot Reading har LUSS ett 63 man starkt följe på plats under vad som är årets stora medlemsresa. Kan Lussarna få med sig tre poäng med hem till Sverige?

Brian McDermott basar åter igen över bortalaget Reading efter att ha varit borta från fotbollen, sedan han under turbulenta former tvingades lämna Leeds United. The Royals parkerar på en 14:e plats i tabellen, på samma poäng som Leeds. En seger här och man klättrar med andra ord förbi laget från Birkshire.

Leeds United

Med endast en hållen nolla de senaste tio matcherna är Liam Bridcutt ett välkommet tillskott i truppen efter att ha återhämtat sig från skada. Sunderland-mittfältaren som är på lån den här säsongen har varit en viktig kugge i defensiven. Sol Bamba och Mustapha Carayol är emellertid tveksamma till spel på grund av småskavanker som stör.

Reading FC

Bortalaget skjuter mest i hela The Championship, men har sämst statistik av samtliga lag i serien när det kommer till att träffa mål. Duktiga ytterbackarna Chris Gunter och Jordan Obita kommer båda att missa matchen efter att ha åkt på skador mot Middlesbrough senast. Franske anfallaren Yann Kermorgant väntas avstå från spel då hans fru skall föda vilken dag som helst.

Avspark

Klockan 16:00 svensk tid på Elland Road i Leeds.. BBC Radio Leeds och Yorkshire Radio sänder matchen via radio. Länkar finns vanligtvis på forumet för de som vill lyssna.

 

Kommentera