Kort inför Wigan – Leeds United

4 november, 2018 - Robin Persson

Ett skadeskjutet Leeds United tar sig an Wigan på DW Stadium i eftermiddag.  Klarar man av att hitta tillbaka till vinnarspåret, skadorna i försvarslinjen till trots?

Tippade bottenlaget Wigan öppnade säsongen lysande och hängde väldigt överraskande på topplagen i The Championship. En ynka seger på de sex senaste matcherna har dock gjort att Latics  åkt allt längre ned i tabellen och man parkerar nu på en 16:e plats. En match Leeds rimligtvis bör vinna om man skall aspirera på uppflyttning denna säsong.

Wigan

Gary Roberts och före detta Manchester United-talangen Nick Powell kommer att testas sent innan match. Båda spelarna ådrog sig skador i förlustmatchen (2-4) mot Sheffield United senast.

Klubben är på väg att säljas till ett Hong-Kong baserat konsortium,  något som kanske har stört vid sidan av planen på senare tid?

Leeds United

Stuart Dallas väntas starta som högerback, en position som blivit hårt ansatt av skador. Både Luke Ayling och Gaetano Berardi har gått sönder och vi får vänta drygt 2 månader på att få tillbaka Ayling. Tyvärr dröjer det än längre innan schweizaren är spelduglig. Patrick Bamford saknas sedan tidigare.

Var? DW Stadium, Wigan.
När? 14:30, söndag 04/11.
TV? Ja! Matchen sänds på Viaplay.

 

Kommentera