Krönika: En liten besvikelse

2 februari, 2016 - Thom Mattsson

krönikasJag måste erkänna att jag hade trott och hoppats på att vi skulle öppna plånboken och värva in en anfallare i slutet på transfer fönstret. Det var både min förhoppning och min tro att firma Cellino-Evans höll ut till de sista timmarna i sina förhandlingar för att på så sätt – möjligen – få rätt spelare och för rätt pris. Så vart inte fallet.

Alla säger att det är svårt att göra affärer i januari. Jag kan förstå att klubbarna är mitt i säsongen och inte gärna vill bryta upp sitt lag genom att sälja en spelare som har form, vet vart målet är och skänker laget viktiga poäng i form av mål. Riktigt bra anfallare växer inte på träd och det vet vi sedan länge. Vi har sett ett flertal bra anfallare passera revy i klubben de senaste åren och jag tänker då främst på Jermaine Beckford, Rob Hulse, Robbie Blake, David Healy, Ross McCormack och Luciano Becchio. Idag besitter vi en anfallsbesättning av en skadedrabbad Chris Wood som behöver i snitt 27 målchanser för att göra ett mål, en hemlängtande Mirco Antenucci, en ickefärdig Lee Erwin samt Souleman Doukara som faktiskt är den anfallare som har bäst form för tillfället. Det säger en hel del. Vem hade kunnat tro att Doukara skulle ses som en av våra viktigaste spelare i början av februari?

Vi hade behövt en ny anfallare, det behöver man inte vara Einstein för att förstå men vi har säkerligen försökt att få in förstärkningar utan att lyckas. Winnall från Barnsley kändes intressant men tydligen var hans pris alldeles för högt för oss (ryktades om summor på £1m?). Jag har på känn att ett lånekontrakt med Kyle Lafferty redan är klart och att han kommer presenteras så fort lånefönstret öppnar om någon vecka.  Det sägs att det rör sig om ett lån fram till sommaren där vi sedan kan bestämma oss för om vi vill värva honom eller inte, vilket enligt mig känns som en perfekt lösning. Lafferty är en mycket intressant spelare, och jag kan inte säga det för mycket. Han har nästan helt på egen hand tagit sitt lilla Nordirland till EM i sommar med sina 7 mål av lagets sammanlagda 16. Säga vad man vill om länder som Rumänien, Ungern och mitt andra hemland Grekland men faktum är fortfarande att Lafferty vet vad målet står.

Jag hoppas verkligen Lafferty kommer in då jag tror han kan bli väldigt viktig för oss de kommande åren. Sen kan man analysera hur mycket man vill om försäljningen av Sam Byram och om det var möjligt att undvika det men jag tror att den enklaste förklaringen till den försäljningen är att Byram har velat lämna under en längre tid nu och vi kan inte ge honom Premier League fotboll till helgen. Om vi hade kunnat det så är jag övertygad om att Sam Byram hade spelat för oss och inte för West Ham.

Förutom förlängningen av Bridcutt så har vi ju även fått in Carayol som gjort 2 mål för oss på 9 matcher om jag inte är ute och cyklar nu samt köpet av Brentfords bästa spelare förra säsongen -Diagouraga. Sen glömmer faktiskt folk också att vi fått in tvillingbröderna Jack och Paul McKay som förhoppningsvis kan vara med och tampas om platserna i laget under våren. 19 år gamla så känns det ju som att de inte borde ligga allt för långt ifrån i alla fall en bänkplats i laget för vad finns det annars för anledning att ta in dessa spelare?

Nu lämnar vi januari fönstret med glädje över att Lewis Cook, Alex Mowatt och Charlie Taylor är kvar i klubben och hoppas på att laget fortsätter vara svårslagna under Steve Evans under våren och att vi klättrar i tabellen. Under Evans 20 matcher som coach så har vi endast förlorat 5 matcher vilket måste ses som godkänt i alla fall.

MOT

3 Kommentarer

  1. Pandiva64

    Att Sam Byram har varit kavar så pass länge som han har varit ,är till stor del att han blivit skadad precis när han har pikat de tidigare säsongerna. Har för mig att Liverpool var och ryckte i honom redan 2013 eller om det var 2014. Sedan är jag nyfiken på om det är något nyförvärv från ett januari fönster ,som har lyckats så där nämnvärt de senaste åren. Någon?

Kommentera