Läget i Leeds 21/6

21 juni, 2016 - Fredrik Karlsson

BremnerHär nedan följer en sammanfattning av de senaste händelserna kring klubben.

Ny assisterande tränare
Efter tillsättningen av Garry Monk som ny huvudtränare presenterades i dagarna även hans andra hand. Det rör sig om spanjoren Pep Clotet som fanns bredvid Monk under hela dennes tid i Swansea. Clotet hade tränarjobb i såväl Spanien som Sverige innan han hamnade i Wales och Swansea 2013. I samband med denna värvning presenterade även klubben den förre målvakten Darryl Flahavan som ny målvaktstränare.

Strålande biljettförsäljning
Med ungefär 1,5 månad kvar till säsongsstart meddelar klubben att försäljningen av säsongsbiljetter redan har gått genom taket där man med över 13,400 sålda har nått sin högsta försäljningssiffra sedan 2004.

Svensk på ingång
Medierna tycks vara eniga om att Monks första värvning för sommaren blir den 25 åriga anfallaren Marcus Antonsson som för tillfället hör till Kalmar FF. Antonsson har haft en strålande säsong och toppar skytteligan i Allsvenskan. Övergångssumman tros ligga på cirka £2m och värvningen förväntas göras offentlig senare i veckan.

Försäsongen tar form
Lagets första försäsongsmatcher har spikats och det blir en resa till Irland som inledning. Det är den 13 juli som den första matchen går av stapeln där man ställs mot Shelbourne innan man tre dagar senare möter Shamrock Rovers. Båda matcherna spelas i huvudstaden Dublin.

Kommentera