Lär känna Hadi Sacko

6 juli, 2016 - Fredrik Karlsson

hadiVärvning nummer tre blev alltså en 22 årig fransos. Sacko ansluter på lån från portugisiska Sporting, men hur har karriären sett ut innan han hamnade i Yorkshire?

Hadi Sacko föddes den 24 mars 1994 i Corbeil-Essonnes, en förort till Paris. Det var också där han inledde sin fotbollskarriär innan han 2010 skrev på ett professionellt kontrakt med etablerade Ligue 1 klubben Girondins de Bordeaux hos vilka han spenderade två säsonger.

Under tiden i sydvästra Frankrike blev det elva mållösa framträdanden för Sacko som under sin andra säsong istället gick iväg på lån till Le Havre där det både blev mer speltid och mer mål för anfallaren som på 18 matcher prickade rätt vid fyra tillfällen.

Sacko har gjort sig känd för sin fina bollbehandling och rappa löpsteg, något som gjorde att portugisiska storklubben Sporting Lissabon fick upp ögonen för honom. Bara några dagar innan övergångsfönstret slog igen under sommaren 2014 köpte Sporting loss honom från Bordeaux och satte även en övergångsklausul på €60m som sade en hel del om förhoppningarna man hade på honom.

Den 183 cm långe anfallaren har under sin karriär representerat Frankrike på u-16, u-18, u-19 samt u-20 nivå och har alltid haft en förmåga att hamna i målprotokollet. Så blev det även hos Sporting där han för deras B-lag stod för 10 mål på 54 matcher.

Men än har Sacko inte lyckats slå sig in i A-laget och återvände istället till Frankrike i februari 2016 där han gjorde två mål på 14 matcher för Ligue 2 laget Sochaux.

Nu har turen slutligen gått till Leeds där man får gissa att lagets mittfältare Toumani Diagouraga haft ett finger med i värvningen då han strax efter att Sacko presenterades gick ut på Twitter och hyllade värvningen samtidigt som han berättade att han känt Sacko under hela hans liv.

Kommentera