Lär känna Marcus Antonsson

28 juni, 2016 - Fredrik Karlsson

antonssonEfter en utdragen transfersaga har klubben idag till slut bekräftat värvningen av den 25 årige anfallaren. Här nedan har vi sammanställt lite information om svensken.

Antonsson inledde sin fotbollskarriär hos Unnaryds GOIF innan han 2009 skrev på för allsvenska klubben Halmstads BK. Hos HBK blev det efter debuten mot Djurgården i november 2010 ytterligare 70 framträdanden och 11 mål innan i december 2014 kritade på för Kalmar FF.

Förra säsongen var Kalmar inblandat i bottenstriden med Antonsson lyckades trots det imponera och avslutade säsongen med 12 mål. Den här säsongen har det gått ännu bättre för svensken som innan Leeds köpte loss honom hade gjort 10 mål på 12 matcher och toppade skytteligan genom det.

Anfallaren utmärker sig genom sina smarta löpningar och har visat sig vara ett konstant hot i djupledsspelet för KFF, något han lär plocka med sig till Elland Road. Antonsson har också visat upp en noterbar effektivitet framför mål vilket är något som Leeds saknade ordentligt förra säsongen. Med sina 184 cm bör han dessutom vara hyfsat rustad för den fysiska fotbollen som The Championship utmärker sig för.

För Marcus finns det åtminstone ett bekant ansikte hos Leeds i den assisterande tränaren Pep Clotet som fanns som tränare i Halmstad under 25 åringens tid där.

Antonsson kommer till Leeds under spännande tid både för klubben och för det svenska landslaget som genomgår tränarbyte där Erik Hamrén lämnar sin post som förbundskapten, något som öppnar upp för nya spelare att slå sig in i laget. Kanske får vi även se Antonsson i den blågula dressen sinom tid?

1 Kommentar

Kommentera