Leeds – Aston Villa 1-1

1 december, 2017 - Fredrik Karlsson

Pontus Jansson blev målskytt ikväll när Leeds spelade lika med Aston Villa.

Christiansen gjorde endast en ändring i laget som besegrade Barnsley förra helgen, och det var ett tvunget byte då Eunan O’Kane inte fanns tillgänglig på grund av skada. In i hans ställe kom Ronaldo Vieira.

1-0 Jansson (19’)
1-1 Lansbury (71’)

Leeds (4-2-3-1)
Wiedwald: Ayling, Jansson, Cooper, Berardi: Vieira, Phillips: Alioski, Hernandez, Sáiz: Ekuban

Bänk
Lonergan, Pennington, Anita, Shaughnessy, Sacko, Roofe, Grot

Byten
Roofe in – Hernandez ut (41’)
Sacko in – Ekuban ut (83′)
Grot in – Alioski ut (90+4′)

Villa (4-4-1-1)
Johnstone: Hutton, Chester, Samba, Taylor: Snodgrass, Hourihane, Whelan, Adomah: Onomah: Davis

Bänk
Steer, Elphick, De Laet, El Mohamady, Bjarnason, Lansbury, Grealish

Byten
Grealish in – Onomah ut (65’)
Lansbury in – Hourihane ut (65’)
El Mohamady in – Adomah ut (90+1′)

Domare: Peter Bankes
Varningar: Jansson, Sáiz (Leeds), Hourihane, Snodgrass, Hutton (Villa)
Publik: 30,457

Matchrapport

Det var en första halvlek där Leeds tog taktpinnen tidigt utan att för den skull dominera. Hernandez och Sáiz såg att ha tagit med sig formen från förra helgen samtidigt som Ekuban fortsatte att ligga tätt i hasorna på bortaförsvararna.

Med dryga 20 minuter spelade öppnade Leeds målkontot för matchen, och Jansson målkontot för säsongen när han nickade in en perfekt hörna från Hernandez vid den första stolpen.

Leeds fortsatte att spela tryggt efter ledningsmålet men åkte dock på ett litet bakslag när Pablo Hernandez tog sig mot baksidan av låret. Spanjoren testade att spela vidare men tvingades till slut lämna planen och in i hans ställe kom Kemar Roofe.

Villa kom ut starkare till den andra halvleken, tog över en större del av bollinnehavet och skapade fler chanser. En av de vassare kom när Luke Ayling missade en brytning. Bollen hamnade hos vänsteryttern Adomah som drog till från nära håll, men Wiedwald lyckades rädda med en fin benparad.

Leeds svarade upp några minuter senare när Sáiz satte in en horisontell boll i boxen som var en hårsmån ifrån att petas av först Alioski och därefter Ekuban.

Ungefär 20 minuter från slutet fick gästerna utdelning av sitt spelövertag när inhopparen Lansbury fiskade upp en lös boll på offensiv planhalva. Mittfältaren drev fram någon meter innan han kliniskt drog in ett lågt skott i mål via stolpen.

Inget av lagen lyckades därefter skapa någon riktigt vass möjlighet att avgöra och matchen slutade således i kryss.

1 Kommentar

Kommentera