Leeds – Aston Villa 2-0

3 december, 2016 - Fredrik Karlsson

Fjärdeplatsen bärgades ikväll när Leeds spelade hem ännu en seger på Elland Road.

Trots positiva skaderapporter lyckades Eunan O’Kane inte komma till spel utan istället blev det Ronaldo Vieira och Kalvin Phillips som bilade innermittfält. I backlinjen var Pontus Jansson tillbaka tillsammans med Luke Ayling.

För gästerna satt förre Leedsspelaren Ross McCormack på läktaren och istället blev det Rudy Gestede som tog rollen som spets.

1-0 Roofe (68’)
2-0 Wood (90+4’)

Leeds: Green – Ayling, Bartley, Jansson, Taylor – Vieira, Phillips – Sacko, Roofe (Mowatt 80’), Doukara (Dallas 73’) – Wood

Bänk: Silvestri, Berardi, Denton, Grimes, Mowatt (In 80’), Dallas (In 73’), Antonsson

Villa: Gollini – Hutton, Chester, Elphick, Amavi – Westwood, Jedinak, Gardner (Grealish 67’) – Adomah (Ayew 77’), Gestede (Agbonlahor 77’), Kodjia

Bänk: Sarkic, Cissokho, Bacuna, Tshibola, Grealish (In 67’), Ayew (In 77’), Agbonlahor (In 77’)

Domare: Peter Bankes
Varningar: Phillips, Jansson (Leeds), Jedinak, Ayew (Villa)
Publik: 32,648

Första halvlek

Det var en inledning full av mittfältskamp mellan de båda lagen och det var först efter 20 minuter som det blev lite oroligt kring Leeds straffområde. Det var Taylor som försökte täcka av en boll till en utrusande Green, men Adomah han sånär emellan och Green lyckades med nöd och näppe få en hand på bollen.

Leeds kontrade direkt med ett läge själva när Roofe dribblade sig in straffområdet och avslutade i burgaveln.

Matchens bästa chans dittills kom från en Taylor-hörna i den 30e minuten. Pontus Jansson lösgjorde sig från sin markering och kunde ohotad gå upp och möta bollen. Nicken blev dessvärre inte helt ren och bollen gick en bit över ribban.

Leeds fortsatte att hota i luftrummet och härnäst var det Kyle Bartley som testade lyckan med en nick efter ett bra inlägg från Doukara. Men bollen smet strax utanför stolpen.

Andra halvlek

Under den första halvleken hade Leeds, trots uteblivna målchanser, ett klart övertag i bollinnehavet. Detta fortsatte även in till den andra halvleken men trots det var det gästerna som tog sig till lägena.Först var det Adomah som bröt sig igenom hela Leedsförsvaret och stoppades genom en stark utrusning av Green, och strax därefter fick målvakten agera igen när Westwood drog till från distans.

I luftrummet fortsatte Leeds emellertid att vara farliga och i den 68e minuten kom så slutligen utdelningen. Souleymane Doukara slog ett underbart djupt inlägg som Roofe stormade fram mötte pannan framför en utrusande Gollini och 1-0 var ett faktum.

Steve Bruce kontrade med att slänga in fullt offensivt artilleri från bänken i ett försökt att rädda en poäng och undvika sin första förlust som tränare för Aston Villa.

Men någon utdelning fick de inte utan istället var det Leeds som på stopptid kunde spika igen matchen ordentligt när Hadi Sacko stormade fram på kontring. Yttern tog ett avslut som trots en touch från Gollini rullade långsamt mot mållinjen, men för att säkra saker och ting fläkte sig Chris Wood fram och petade in den. 2-0 Leeds och game over.

Domaren satte pipan till munnen strax därefter och Leeds ligger nu fyra inför fredagens bortamatch mot andraplacerade Brighton.

Kommentera