Leeds – Atalanta 2-1

30 juli, 2016 - Fredrik Karlsson

woodroofeDet var återkomst till Elland Road för spelarna när man idag tog emot italienska Atalanta i försäsongens sista match.

I startelvan fanns Stuart Dallas med för första gången för försäsongen efter att ha fått förlängd ledighet på grund av sitt deltagande i EM-slutspelet. På högerbacken startade den provspelande högerbacken Gabriele Perico samtidigt som den tidigare skadade Gaetano Berardi fanns med på bänken.

1-0 Wood (25’)
1-1 D’Alessandro (31’)
2-1 Roofe (68’)

Leeds: Green – Perico (Coyle 46’), Bartley, Bamba, Taylor – Diagouraga (Phillips 62’), Vieira (Murphy 82′), Mowatt (Grimes 62’), Dallas (Sacko 46’), Roofe (Botaka 82′) – Wood (Antonsson 71’)

Bänk: Silvestri, Turnbull, Coyle (In 46’), Berardi, P. McKay, Denton, Phillips (In 62’), Grimes (In 62’), Murphy (In 82′), Sacko (In 46’), Botaka (In 82′), Doukara, Antonsson (In 71’)

Atalanta: Bassi – Toloi, Masiello, Raimondi, Spinazzola – Kessie, Conti, Kurtic – D’Alessandro, Paloschi, Gomez

Bänk: Mazzini, Stendardo, Gagliardini, Migliaccio, Freuler, Caldara, Carmona, Petagna, Djimsiti, Marilungo, Dramé

Domare: Bobby Madley
Varningar: Perico
Publik: 11,832

Första halvlek

De inledande 20 minuterna av matchen var rätt händelselösa och förutom ett distansskott från Gomez och en likadant sådant från Roofe fanns det inte mycket att skriva hem om.

Bättre blev det för Leeds i den 24e minuten när en Atalantaspelare tog bollen med handen i eget straffområde och domare Madley pekade på straffpunkten. Fram klev Chris Wood för andra gången under försäsongen och konverterade bollen till ett ledningsmål med en säker straff.

Repliken lät dock inte vänta på sig av gästerna från Bergamo som i den 31a minuten kvitterade genom ett kliniskt avslut från D’Alessandro.

Och det blev nästan ännu värre fem minuter senare när Gomez han före Green på ett vasst inlägg. Bollen gick förbi målvakten med till publikens lättnad han kapten Sol Bamba rensa undan innan det letade sig över mållinjen.

Andra halvlek

Den andra halvleken inledde i samma stil den första och den enda chansen under de första tio minuterna var ett skruvat halvvolleyskott från Conti som drog en bit utanför stolpen.

Hadi Sacko hade kommit in i spel till den andra halvleken och såg i vanlig ordning pigg ut. I den 67e minuten kunde han dessutom sånär spela fram Kemar Roofe till ett ledningsmål men en försvarare lyckades dessvärre täcka undan till en hörna.

Men inte gjorde det mycket när Roofe istället prickade in den efterföljande hörnan efter att ha lyckats få en liten touch på en låg hörna från Kalvin Phillips.

Atalanta försökte svara några minuter senare, den här gången genom ett lurigt distansskott från brassen Toloi. Green var dock med på noterna och kunde styra ut skottet till en resultatlös hörna.

Under det senare skedet av halvleken båda lagen varsitt mål bortdömt för offside och matchen blåstes till slut av till tonerna av Marching On Together.

Nu väntar en veckas matchledighet innan den riktiga säsongen drar igång på söndag mot QPR.

Kommentera