Leeds – Birmingham 1-2

22 september, 2018 - Fredrik Karlsson

Foto: leedsunited.com

Säsongens första ligaspelsförlust kom idag när Garry Monks Birmingham tog samtliga tre poäng.

0-1 Adams (8’)
0-2 Adams (29’)
1-2 Alioski (86′)

Leeds (4-1-4-1)
Peacock-Farrell
Ayling, Jansson, Cooper, Douglas (ut 71’)
Phillips (ut 34’)
Harrison, Klich, Sáiz, Alioski
Roberts

Bänk
Blackman, Shackleton, Dallas (in 34’), Baker, Pearce, Forshaw, Edmondson (in 71’)

Birmingham (4-4-2)
Camp
Colin, Pedersen, Morrison, Dean
Jota (ut 87′), Maghoma, Gardner (ut 58’), Lakin
Jutkiewicz (ut 81′), Adams

Bänk
Trueman, Harding (in 87′), Roberts, Kieftenbeld (in 58’), Mahoney, Solomon-Otabor, Bogle (in 81′)

Domare: P. Bankes
Varningar: Sáiz, Forshaw (Leeds), Gardner, Morrison, Kieftenbeld, Pedersen (Birmingham)
Publik: 34,800

Matchrapport

Matchöppningen gick inte alls enligt planerna för Leeds. Redan efter åtta minuter kunde Garry Monks manskap ta ledningen genom Che Adams. Anfallaren drog till med ett lågt utanför straffområdet. Skotten var inte särskilt märkvärdigt, men då Peacock-Farrell stod och vägde på fel fot fick han se sig besegrad ändå.

Birmingham hade uppenbarligen gjort sin läxa och såg till att hindra Leeds från att kunna spela sitt spel. Pressen resulterade också så småningom i ännu ett mål för Adams. Den här gången fick han bollen av Maghoma innan han tog sig förbi Jansson för att sedan skjuta in bollen i mål via stolpen.

Bielsas reaktion lät inte vänta på sig, och precis som i matchen mot Swansea var det Phillips som fick ta en tidig dusch när han ersattes av Stuart Dallas i 34:e minuten. Det blev också en liten uppryckning av Leeds framåt slutet av halvleken där Alioski kom närmast till att reducera när han sköt över från ett bra läge.

Leeds hade det fortsatt förtvivlat svårt att förvalta de chanser man skapade i den andra halvleken och med över timmen spelad hade man fortfarande inte haft ett riktigt bra avslut på mål.

Till slut fick Leeds emellertid in en reducering, men det dröjde ända fram till den 86:e minuten. Den för dagen svage Alioski gjorde en bra nedtagning på en långboll innan han tryckte iväg ett vänsteravslut som letade sig in bakom Camp i Birmingham-målet.

Trots hela åtta minuters stopptid lyckades inte Leeds få hål på gästerna ännu en gång och således fastställdes säsongens första förlust i ligaspelet. Nästa helg väntar ett hett Yorkshire-derby borta mot Sheffield Wednesday.

1 Kommentar

Kommentera