Leeds – Blackburn Rovers 1-0

20 september, 2016 - Fredrik Karlsson

Tredje raka segern hämtades hem ikväll när Leeds avancerade i Ligacupen.

Det blev sju ändringar från helgens startelva för Leeds där bland andra Liam Cooper klev in istället för en sjuk Pontus Jansson i mittlåset. Liam Bridcutt fanns utanför truppen även idag, något som var en säkerhetsåtgärd för att se till att han återhämtar sig till helgens möte med Ipswich Town.

På topp startade svenske Marcus Antonsson understödd av Phillips, Mowatt och Roofe.

1-0 Wood (84’)

Leeds: Silvestri – Coyle, Bartley, Cooper, Taylor – Vieira (Hernandez 58’), O’Kane – Mowatt (Grimes 82’), Phillips, Roofe – Antonsson (Wood 71’)

Bänk: Green, Ayling, Denton, Grimes (In 82’), Hernandez (In 58’), Dallas, Wood (In 71’)

Blackburn: Raya – Lenihan, Lowe, Bennett, Wharton (Nyambe 8’) – Hendrie, Akpan, Byne, Feeney – Samuelsen (Mahoney 62’), Gallagher (Emnes 62’)

Bänk: Steele, Nyambe (In 8’), Mahoney (In 62’), Guthrie, Conway, Marshall, Emnes (In 62’)

Domare: Darren Deadman
Varningar: Phillips (Leeds), Akpan, Lenihan, Emnes (Blackburn)
Publik: 8,488

Första halvlek

Leeds fick sånär en drömöppning efter mindre en minut spelad när Lewie Coyle tvingade Raya till en kanonräddning med ett volleyskott strax utanför straffområdet.

Gästerna kontrade strax därefter med en egen bra möjlighet. Elliott Bennett hittade Feeney med ett bra inlägg mot den bortre stolpen, som tur var kunde han inte rikta bollen mot mål utan den smet strax utanför stolpen.

Matchen strösslades därefter med halvchanser och det dröjde fram till matchminut 42 innan ett nytt bra läge uppstod. Dessvärre var det för bortalaget där Byrne böjde ett skott mot krysset, men som tur var nådde Silvestri dit och lyckades hålla bollen borta från nätmaskorna.

Andra halvlek

Den andra halvleken fortsatte i samma avslagna tempo som den andra och i och med att Ronaldo Vieira gick ner skadad i den 58e minuten passade Garry Monk på att plocka in Pablo Hernandez för att få in lite kreativ kraft i matchen.

Och spanjoren lyckades röra om lite i grytan efter en stund när han först tunnlade sin gubbe och sedan fick fram bollen till O’Kane vars skott blockerades från nära håll.

Precis som i den första halvleken kontrade Blackburn åter med en bra chans själva. Inhoppande Marvin Emnes testade Silvestri som bjöd på en benparad och målvakten var sedan snabb i reaktionerna för även rädda Feeneys retur.

Leeds började trycka på för ett segermål mot slutet av matchen och i den 84e minuten fick man utdelning. Återigen var det inbytte Chris Wood som fick göra målet från nära håll efter att Raya räddat hans första försök.

Gästerna försökte få till en kvittering under den långa stopptiden, men Leeds höll ut och inkasserade sedermera säsongens tredje raka seger och andra raka hållna nollan.

Kommentera