Leeds United – Burton Albion 5-0

9 september, 2017 - Robin Persson

Leeds United körde över Burton Albion fullständigt inför ett fullsatt Elland Road. Fem mål framåt och ännu en hållen nolla bakåt innebär att United nu gjort flest mål i The Championship, samtidigt som man släppt in minst antal bollar bakåt. Marschen mot Premier League har börjat!

Något överraskande valde Thomas Christiansen att sätta succé-makedoniern Ezgjan Alioski på bänken, kanske denne var något sliten efter landslagsuppehållet. Kemar Roofe fick istället fortsatt förtroende, medan nyförvärvet från Hamburg Pierre-Michel Lasogga fick debutera som ensam anfallare.

1-0 Lasogga (20′)
2-0 Phillips (35′)
3-0 Hernandez (44′) straff
4-0 Roofe (54′)
5-0 Lasogga (59′)

Leeds (4-2-3-1) Wiedevald: Anita, Cooper, Jansson, Ayling: O’Kane, Phillips: Roofe, Saiz, Hernandez: Lasogga

Bänk: Lonergan, Shaughnessy, Klich, Dallas, Cibicki, Alioski, Grot

Byten:
Dallas in – Anita ut (45′)
Klich in – O’Kane ut (56′)
Grot in – Lasogga ut (62′)

Burton (4-1-4-1) Bywater: Brayford, Turner, McFadzean, Warnock: Allen: Scannell, Lund, Buxton, Akins: Mason

Byten:
Dyer in – McFadzean ut (38′)
Sordell in – Scannell ut (60′)
Palmer in – Mason ut (66′)

Domare: O. Langford
Varningar: McFadzean (Burton)
Publik: 33,404 (372 Burton)

Matchrapport

Jaha, vart ska man börja efter en sådan  här match då? Vår eminente skribent Fredrik hade förmånen att få se denna fight på plats tillsammans med flera svenskar, så jag rycker in i hans ställe. Vi försöker väl att summera den lite kort då jag inte har så mycket tid på mig.

Leeds lade i högsta växeln från start och tog tag i taktpinnen omgående. Väderförhållandena vart något bisarra, ena sekunden hade vi något som kunde liknas vid monsunregn, för att sedan följas av strålande sol och värme.

Spelet värmde det med och många spelare var riktigt spelsugna i hemmalaget. Pierre-Michel Lasogga har haft några tuffa år med skador i Hamburg, men gavs chansen från start och tog den direkt. Tysken var högst inblandad i spelet och fick se två lägen räddas på mållinjen innan dödläget skulle komma att brytas i den 20:e spelminuten. O’Kane slog en härlig genomskärare som Lasogga kyligt placerade i mål bakom en chanslös Bywater och vi hade 1-0.

Hemmalaget fortsatte att ösa på framåt och 2-0 kom efter flera fina räddningar från gästernas målvakt. Kalvin Phillips fick tag i en studsande rensning och klippte till med vänsterfoten i Bywaters bortre hörn.

Gästerna hade absolut ingenting att sätta emot och en desperat Nigel Clough gjorde sitt första byte i matchen redan innan halvtidsvilan var kommen. Kantspringaren Lloyd Dyer ersatte försvararen McFadzean, men denne hann knappt komma in på planen innan Leeds tilldelades en straff efter tröjdragning i samband med en hörna. Pablo Hernandez var säkerheten själv och skickade in 3-0 för Leeds från straffpunkten.

Nio minuter in i andra halvlek kombinerade den (trots matchovanan) mycket aktive Lasogga med Kemar Roofe som snyggt pricksköt 4-0 till Leeds och matchen var därmed definitivt avgjord.

Med timmen spelad var det ombytta roller och Roofe tackade för senast genom att servera Lasogga ett fint inlägg som snyggt kunde nickas i mål till 5-0. Tysken byttes därefter ut till stående ovationer från Elland Roads samtliga läktare, vilken succédebut!

Matchen spelades sedan av och man fick känslan av att hemmaspelarna höll igen lite. Kanske för att spara sig inför kommande möte med Harry Redknapps Birmingham City hemma på Elland Road på tisdag kväll.

Leeds klättrar i och med segern upp på en 2:a plats i The Championship!

 

 

 

1 Kommentar

Kommentera