Leeds byter klubbemblem

24 januari, 2018 - Fredrik Karlsson

Klubben bekräftar idag att man byter emblem för första gången sedan 1999.

2019 firar Leeds United 100 år som klubb och inför detta har man utfört flera undersökningar bland supportrarna för att se vad de ser som synonymt med klubben.

Resultatet blir det nya klubbemblemet på bilden ovan. Över 10,000 personer har deltagit i undersökningen och från och med nästa säsong kommer emblemet pryda lagets matchtröjor.

Förutom att man nu skriver ut “Leeds United” till fullo, istället för “LUFC” som stod på det förra märket, har man även lagt in en avbildning av den populära “Leeds Salute” som växt i popularitet bland klubbens supportrar.

Klubbens VD Angus Kinnear hade följande att säga om det nya emblemet.

– Under det senaste året har vi jobbat väldigt hårt för att få fansen engagerade kring klubben igen. Vi har sett vår säsongsbiljettsförsäljning stiga och publiksiffran har regelbundet överstigit 32,000 på Elland Road. Vi är väldigt tacksamma för det lojala och orubbliga stödet vi mottagit.

– När vi hörde att det fanns en vilja till förändring för att hjälpa till att starta en ny era för klubben blev det av högsta prioritet för oss att det nya emblemet reflekterade vilka vi är. Alla vet hur stolta och passionerade Leeds Uniteds fans är, och sedan jag kom till klubben har jag varit avundsjuk på den unika kopplingen mellan supportrarna och laget.

– Att byta emblem är inget beslut vi tagit lätt på, men vi är stolta över att ha ett nytt emblem som är autentiskt för Leeds United och som hyllar kvaliteten och lojaliteten hos våra fans. Det är en symbol för “enhetlig styrka” och ett stolt uttryck för klubbens identitet och historia.

 

Kommentera