Leeds – Derby County 1-2

31 oktober, 2017 - Fredrik Karlsson

Det blev förlust på nytt ikväll när Leeds tappade ledning mot formstarka Derby.

Det blev både tvunget och otvunget snurr i startelvan från Thomas Christiansen där Liam Cooper och Kalvin Phillips saknades på grund av skada respektive avstängning. Samtidigt fick även Vurnon Anita lämna startelvan till förmån för Stuart Dallas.

1-0 Lasogga (8’)
1-1 Winnall (72′)
1-2 Winnall, straff (80′)

Leeds (4-2-3-1)
Lonergan: Ayling, Pennington, Jansson, Dallas: Vieira, O’Kane: Alioski, Sáiz, Roofe: Lasogga

Bänk
Wiedwald, Shaughnessy, Anita, Klich, Hernandez, Sacko, Grot

Byten
Sacko in – Roofe ut (75’)
Hernandez in – Alioski ut (84′)
Grot in – Pennington ut (84′)

Derby (4-2-3-1)
Carson: Wisdom, Keogh, Davies, Forsyth: Huddlestone, Ledley: Lawrence, Winnall, Johnson: Martin

Bänk
Mitchell, Baird, Pearce, Weimann, Vydra, Thorne, Thomas

Byten
Weimann in – Ledley ut (67’)
Thorne in – Winnall ut (88′)

Domare: Simon Hooper
Varningar: Sáiz, Jansson (Leeds) Keogh, Huddlestone (Derby)
Publik: 28,565

Matchrapport

I matchen mot Sheffield United åkte Leeds på en mardrömsstart. Den här gången var det andra bullar och redan i den åttonde minuten kunde Lasogga fixa ledningsmålet. Vieira vann bollen på mittfältet efter att Ledley slarvat och hittade Sáiz som drev upp i banan innan han spelade in till Lasogga som avslutade lågt bakom Scott Carson.

Halvleken i stort var jämn där Leeds var som vassast när det kom till omställningarna samtidigt som Derby hade svårt att komma till några riktigt farliga målchanser.

Under en lång del av matchen tycktes Leeds ha bra kontroll, men ju närmare slutet man kom desto mer tog Derby över och i den 72a minuten prickade man in kvitteringen när Forsyth tog sig fram längs vänsterkanten och spelade in till Winnall som enkelt slog in bollen.

Värre blev det några minuter senare när Tom Lawrence gjordes omkull på gränsen till straffområdet. Straffspark dömdes och Winnall klev fram och prickade säkert in sitt andra mål för kvällen.

I vanlig ordning slängde Christiansen in Grot under matchens absoluta slutskede och i vanlig ordning gav det ingen som helst effekt. Matchen slutade sedermera i förlust och nu väntar en tv-sänd bortamatch mot Brentford på lördag.

Kommentera