Leeds – Fulham 0-0

15 augusti, 2017 - Fredrik Karlsson

Ännu en gång slutade det med kryss mellan Leeds och Fulham i kvällens jämna match på Elland Road.

Det blev ett rejält utropstecken i startelvan där Thomas Christiansen startade med unga Conor Shaughnessy bredvid Pontus Jansson i mittförsvaret. Detta på grund av en skada som Liam Cooper ådrog sig i matchen mot Preston. På vänsterbacken fick dessutom Vurnon Anita starta medans Cameron Borthwick-Jackson tog plats på bänken. Endast en förändring gjordes offensivt där Samuel Sáiz klev in istället för Kemar Roofe.

Leeds (4-2-3-1) Wiedwald: Ayling, Jansson, Shaughnessy, Anita: O’Kane, Phillips: Alioski, Sáiz, Hernandez: Wood

Bänk: Peacock-Farrell, Borthwick-Jackson, Bridcutt, Klich, Roofe, Dallas, Ekuban

Byten:
Roofe in – Alioski ut (63’)
Dallas in – Sáiz ut (82’)

Fulham (4-3-3) Button: Fredericks, Odoi, Ream, Sessegnon: Johansen, McDonald, Cisse: Aluko, Kamara, Piazon

Bänk: Rodak, Djalo, Woodrow, Edun, Norwood, Sessegnon, Kebano

Byten:
Kebano in – Piazon ut (35’)
Norwood in – Kamara ut (76’)

Domare: Darren Bond
Varningar: Phillips, Anita (Leeds), Sessegnon (Fulham)
Publik: 28,918

Matchrapport

Det var gästerna som tog kommandot under inledningen av första halvleken. Pressen kulminerade i ett stolpskott från Cisse efter 18 minuter. Därefter jämnade spelet ut sig en del och Chris Wood hade både ett och två lägen att ge ledningen till Leeds, men utan lycka. Närmast var när han kom ensam med Button och försökte chippa in bollen. Dessvärre lyckades målvakten få en hand till bollen som gjorde att den höll sig ifrån att passera mållinjen.

Den andra halvleken stod länge händelsefattig och det dröjde egentligen till den avslutande kvarten innan det började hända grejer. I 79e minuten fick Wiedwald ge prov på vad han kan när han med en enastående enhandsräddning stoppade Aluko från att hitta nätet. Därefter gjorde Kebano Neeskens ett försök att bryta igenom Leedsförsvaret men i vägen stod en, för kvällen, lysande Shaughnessy.

Leeds kontrade genom Kalvin Phillips som sopade till inne i offensivt straffområde. Träffen blev dessvärre inte helt ren utan stack iväg utanför buren. Kort därefter kom Dallas millimeter från att fixa ledningsmålet när en Fulhamförsvarare lyckades styra undan hans hårda inspel.

Matchen slutade emellertid i kryss och nu väntar Sunderland på Stadium of Light härnäst.

1 Kommentar

Kommentera