Leeds – Fulham 1-1

16 augusti, 2016 - Fredrik Karlsson

Efter den svaga insatsen mot Birmingham senast gjorde Garry Monk på nytt en rockad i startelvan när Leeds tog emot Fulham på Elland Road ikväll.

Den mest noterbara ändringen var att formsvaga lagkaptenen Sol Bamba fick lämna startelvan, in klev istället Liam Cooper som dessutom tog över bindeln för kvällen.

På mittfältet blev det en rejält offensiv uppställning med Phillips och Hernandez i mitten, flankerade av Dallas och Roofe. På topp fortsatte Marcus Antonsson tillsammans med Chris Wood.

0-1 Cairney (78’)
1-1 Wood (90+2’)

Leeds: Green – Ayling, Bartley, Cooper, Taylor – Dallas (Vieira 58’), Phillips, Hernandez (Mowatt 72’), Roofe (Sacko 79′) – Antonsson, Wood

Bänk: Turnbull, Coyle, Bamba, Mowatt (In 72’), Vieira (In 58’), Sacko (In 79′), Doukara

Fulham: Button – Odoi, Madl, Kala, Sessegnon – Cairney, McDonald, Parker (Tunnicliffe 83′), Ayité (Jozabed 88′) – Aluko, Smith (Woodrow 65’)

Bänk: Joronen, Malone, Ream, Tunnicliffe (In 83′), Christensen, Jozabed (In 88′), Woodrow (In 65’)

Domare: Chris Kavanagh
Varningar: Bartley (Leeds), Odoi (Fulham)
Publik: 21,204 (391 Fulham)

Första halvlek

Matchen startade rätt händelsefattigt och den enda egentliga chansen under den första kvarten föll till förre Leedsspelaren Matt Smith som nådde högst på ett inlägg från Sessegnon men nickade rätt i famnen på Green.

Fulham var ett lag spelade med självförtroende efter två raka segrar och kom nära till ett ledningsmål efter 19 minuter när kvacka yttern Ayité kom några centimeter från att skarva in ett nytt inspel från Sessegnon.

Gästerna fortsatte att styra spelet men matchens första kanonläge tilldelades Leeds och Marcus Antonsson. Likt matchen mot QPR hamnade svensken helt fri med målvakten, men precis som på Loftus Road skickade han bollen tätt utanför den högra stolpen.

Nästa jättechans föll till Aluko som efter några snabba passningar hamnade i bra skottläge och skickade bollen via stolpen och ut, till Leedsförsvarets lättnad. Leeds svarade med en omställning som slutade med att Wood, sin vana trogen, drog till med en snedträff som gick utanför mål.

Antonsson fortsatte däremot att se vass ut och kom ytterst nära igen några minuter från halvtid när han skarvade en boll som nästan stök längs mållinjen innan den spelades undan.

Andra halvlek

Den andra halvleken tog vid där den första slutade, med Fulham som spelförande lag. Fem minuter in fick Rob Green bjuda på en kvalificerad räddning för att stoppa ett skott från Ayité och på den efterföljande hörnan nickade Matt Smith i stolpen.

Precis som i andra halvlek mot Birmingham så hade Leeds förtvivlat svårt att hålla bollen under någon längre period, men lyckades trots det vaska fram en bra chans när Kemar Roofe vände runt kvickt i straffområdet och tvingade Button till en räddning med ett rappt skott, och direkt därefter fick målvakten agera igen för att stoppa ett avslut från Hernandez.

Leeds hittade mer och mer in i matchen ju längre den fortgick men det var trots det Fulham som fortsatte att skapa de riktigt vassa chanserna och 0-1 låg nära när Ayité frispelades i den 65e minuten, anfallaren sköt dock tätt utanför.

Med 12 minuter kvar av ordinarie speltid lyckades gästerna till slut sätta bollen i nät, och det var genom ett kanonskott från Tom Cairney som från distans böjde in bollen i det bortre hörnet. Monk svarade med att plocka av Roofe och ta in Sacko i en sista offensiv satsning.

Leeds försökte sig på en slutforcering och med några minuter kvar fick Chris Wood en jättemöjlighet att kvittera när Marcus Antonsson hittade honom med ett strålande inlägg. Den store anfallaren mötte bollen bara några meter från mål men lyckades nicka ner i backen och över ribban.

Undertecknad satt här och kokade av frustration gentemot den store nyzeeländaren, och det var sjävklart då som han valde att slå till. En boll skickades in i straffområdet, studsade upp och Wood drog till med en cykelspark från nära håll som skickade bollen in i nätmaskorna.

Strax därefter var matchen också slut och säsongens första poäng var äntligen inkasserad.

Kommentera