Leeds – Millwall 3-4

20 januari, 2018 - Fredrik Karlsson

Det gick från lidande till eufori till lidande igen när Leeds idag föll mot Millwall.

0-1 O’Brien (19’)
0-2 Gregory (43’)
1-2 Lasogga (46’)
2-2 Roofe (55’)
3-2 Lasogga (62’)
3-3 Elliott (87′)
3-4 Wallace (92+2′)

Leeds (4-2-3-1)
Wiedwald
Berardi, Jansson, Cooper, De Bock
Phillips, Vieira
Alioski, Hernandez, Roofe
Lasogga

Bänk
Lonergan, Shaughnessy, Pennington, Anita, Sacko, Dallas, Cibicki

Byten
Pennington in – Vieira ut (43’)
Dallas in – Roofe ut (74’)
Shaughnessy in – Lasogga ut (83′)

Millwall (4-4-2)
Archer
McLaughlin, Cooper, Hutchinson, Meredith
Wallace, Williams, Saville, O’Brien
Gregory, Morison

Bänk
Martin, Romeo, Craig, Tunnicliffe, Thompson, Ferguson, Elliott

Byten
Ferguson in – O’Brien ut (63’)
Elliott in – Meredith ut (66’)
Romeo in – McLaughlin ut (82′)

Domare: David Coote
Varningar: Jansson, Alioski, Phillips (Leeds) Hutchinson (Millwall)
Utvisningar: Cooper (Leeds)
Publik: 33,564

Matchrapport

Matchen började i högt tempo där chanserna duggade tätt åt båda hållen. Efter åtta minuters spel fick Lasogga ett superläge att fixa ledningen när han helt omarkerad gick upp för att nicka. Dessvärre misslyckades anfallaren med att sätta bollen utan nickade istället bollen mitt på målvakten Archer.

I den 19e minuten kunde istället Millwall ta ledningen genom en nick. Det var yttern O’Brien som kunde nicka in bollen vid bortre stolpen efter att Berardi misslyckats med att nå Steve Morisons inlägg.

Kort efter målet träffade gästerna ribban och någon minut därefter åkte Leeds på sin tredje utvisning på lika många matcher när Liam Cooper visades ett omedelbart rött kort för en vårdslös tackling.

Därefter lät 2-0-målet inte vänta på sig. Millwall spelade sig fram längs högerkanten, bollen spelades in lågt i straffområdet och där kunde Gregory trycka in den i nät.

Läget kändes rejält hopplöst i halvtid men Leeds lyckades reducera precis i inledningen av den andra halvleken när Williams misslyckades med en resning. Roofe fiskade upp bollen och spelade fram den till Lasogga som skickade in reduceringen från nära håll.

Ännu bättre blev det drygt tio minuter senare. På nytt stod Millwall-försvaret för ett misstag, den här gången genom målvakten Archer som tappade ett inlägg från De Bock. I ett kluster av kroppar lyckades Kemar Roofe nå bollen och fixa kvitteringen.

Euforin var total när dryga timmen var spelad. Leeds anföll på nytt ett skärrat Millwallförsvar och den här gången var det Pablo Hernandez som serverade Lasogga och tysken bjöd på en rejäl pärla när han drog in ett lågt distansskott i nät. 3-2.

Med lyckan varade dessvärre inte för Leeds den här dagen utan några få minuter från slutet lyckades även gästerna hitta nätet för tredje gången. Den här gången var det inhopparen Tom Elliott som fick tag på bollen i straffområdet. Anfallaren vände kvickt runt och skickade in lädret bakom Wiedwald. Och på stopptid kördes moralen åter ner i botten när Wallace kunde sätta dit 3-4 med ett skott som tog en styrning innan det hittade nätet.

Kommentera