Leeds – Newport County 5-1

22 augusti, 2017 - Fredrik Karlsson

Den obesegrade sviten fortsätter efter att Leeds ikväll avfärdat Newport County tack vare ett hattrick från Kemar Roofe.

Thomas Christiansen kastade om en hel del i laget som slog Sunderland i helgen. Totalt blev det nio ändringar där utropstecknen kom i form av Eoghan Stokes och Madger Gomes som båda fick starta för första gången den här säsongen. Första starten blev det även för Rob Green som ersatte Wiedwald mellan stolparna.

0-1 Labadie (33’)
1-1 Roofe (44’)
2-1 Roofe (49’)
3-1 Roofe (65’)
4-1 Sáiz (78′)
5-1 Vieira (88′)

Leeds (4-2-3-1) Green: Anita, Ayling, Shaughnessy, Borthwick-Jackson: Klich, Vieira: Roofe, Gomes, Dallas: Stokes

Bänk: Peacock-Farrell, Cooper, O’Connor, Phillips, Sáiz, Alioski, Wilks

Byten:
Cooper in – Anita ut (60’)
Sáiz in – Stokes ut (66’)
Alioski in – Roofe ut (75′)

Newport (4-4-2) Day: Demtriou, White, O’Brien, Pipe: Willmott, Dolan, Labadie, Rigg: McCoulsky, Reynolds

Bänk: Bittner, Butler, Nouble, Tozer, Bennett, Cole, Quigley

Byten:
Nouble in – McClousky ut (54’)
Quigley in – Reynolds ut (65’)
Tozer in – Rigg ut (71’)

Domare: Darren Bond
Varningar: Gomes, Vieira, Klich, Dallas, Cooper (Leeds), Labadie, Quigley, O’Brien (Newport)
Publik: 17,098

Matchrapport

Den första halvleken gick ungefär som väntat där Leeds förde boll och skapade det mesta i chansväg. Trots det blev det dock gästerna som tog ledningen efter dryga halvtimmen. Det var Labadie som från distans sopade iväg ett skott. Bollen tog en styrning på Ayling och letade sig in under Green, som nog borde ha räddat skottet ändå.

Strax innan halvtid kom emellertid kvitteringen signerat Kemar Roofe. Yttern visade på strikerinstinkter när han höll sig framme på en retur efter en nick från Shaughnessy och kunde sätta bollen i nät.

Den andra halvleken inleddes som den första avslutades, med ett returmål från Roofe. Den här gången var det Stuart Dallas som fick se sitt låga inspel stoppat av en Newport-försvarare. Andrabollen plockades lyckligtvis upp av Roofe som på volley tryckte in ledningsmålet.

Och ännu bättre blev det för Roofe och Leeds drygt 20 minuter senare när Luke Ayling hittade in till 24-åringen som prickade in sitt hattrick med en cykelspark.

Innan slutsignalen gick hann Leeds strö ytterligare salt i Newportsåren  när först inhopparen Samuel Sáiz i bruklig ordning hittade nätet på en retur, och några minuter från full tid skrev även Ronaldo Vieira in sig i målprotokollet med ett skott som gick in via stolpen.

1 Kommentar

Kommentera