Leeds – Norwich 3-2 (e.straffar.)

25 oktober, 2016 - Fredrik Karlsson

En ny straffsparkssuccé för Leeds i ligacupen när man skickar ut Norwich!

Som väntat snurrade Garry Monk runt en hel del i startelvan där bland andra Marcus Antonsson, Doukara och Cooper fick plats i startelvan.

0-1 Pritchard (14’)
1-1 Antonsson (43’)
1-2 Oliveira (99’)
2-2 Wood (109’)

Leeds: Silvestri, Coyle, Bartley, Cooper, Coyle – Grimes, Vieira, Mowatt (Sacko 76’) – Doukara (Phillips 81’), Antonsson (Wood 67’), Roofe

Bänk: Green, Ayling, Taylor, O’Kane, Phillips (In 81’), Sacko (In 76’), Wood (In 67’)

Norwich: Ruddy – Godfrey (Turner 77’), Bennett, Bassong, Brady – Tettey (Dorrans 46’), Thompson, Murphy (Canos 71’), Naismith – Pritchard, Oliveira

Bänk: Canos (In 71’), Dorrans (In 46’), Jones, Morris, Ramsay, Turner (In 77’), Lafferty

Domare: Andy Woolmer
Varningar: Bartley, Mowatt, Silvestri (Leeds), Bennett, Brady, Canos (Norwich)
Publik: 22,222

Första halvlek

 Det tog Norwich hela 12 sekunder till att få matchens första jätteläge när Liam Cooper slog en slarvig passning direkt efter avspark. Naismith snodde åt sig bollen och kom en-mot-en med Silvestri som gjorde en bra räddning.

Naismith fortsatte att hota under inledningen och fick en ny chans i den 12e minuten när han fick bollen vid straffområdesgränsen. Träffen blev som tur var oren och bollen gick utanför.

Det var mycket Norwich under matchens inledning och med kvarten spelad fick man också utdelning för sin press. Det var efter en misslyckad Leedshörna som man snabbt drog iväg på en kontring som avslutades med att Robbie Brady hittade Pritchard med ett studsande inlägg som anfallaren enkelt kunde nicka i nät.

Halvleken fortsatte i samma stuk fram till den sista kvarten då Leeds fick lite liv. Först satte Bartley en boll i nät efter en hörna, men efter att ha överlagt med den assisterande domaren blev det istället ett gult kort för mittbacken som förde bollen i mål med hjälp av handen.

Men ett mål skulle komma även för Leeds och det signerades av vår svensk Marcus Antonsson. Det var Kemar Roofe som slog ett långt inlägg från sin kant, Doukara mötte upp bollen på linjen för inspark och skickade den snett inåt bakåt till en omarkerad Antonsson som omöjligt kunde missa. 1-1.

Och anfallaren han nästan dubbla sin målskörd strax därefter när Roofe fiskade upp en misslyckad passning från Brady. Bollen spelades till Antonsson vars skott dock räddades av Ruddy.

Andra halvlek

Leeds fortsatte i samma takt som avslutade den första halvleken med och kom nära till ett ledningsmål i den 55e minuten när Souleymane Doukara nådde högst på en hörna och tvingade Ruddy till en bra räddning.

Matchen började bölja lite fram och tillbaka ju längre in i halvleken man kom och nästa man att komma nära till ett mål var Nelson Oliviera för gästerna som gjorde en soloräd i straffområdet som avslutades med ett skott som Silvestri tippade ut till hörna.

Att Alex Mowatt är vänsterfotad vet vi, men att högerfoten saknas visste vi inte förrän till den 70:e minuten när Mowatt fick en studsande boll bara några minuter från mål. Mittfältaren behövde endast placera in den i det bortre hörnet, men misslyckades fatalt och bollen hamnade utanför mål.

Garry Monk tycktes gå för segern här och under de avslutande 25 minuterna byttes både Chris Wood och Hadi Sacko in för att försöka avgöra matchen.

Ingen lyckades dock med detta och efter 95 spelade minuter blåste domaren istället av matchen som alltså gick till förlängning.

Förlängning

Förlängningen inleddes med dåliga nyheter för Leeds där högerbacken Lewie Coyle tvingades utgå skadad efter att ha vridit till knäet under den andra halvlekens stopptid. Då samtliga byten var förverkade fick Leeds alltså spela förlängningen 10 man mot 11.

Och gästerna tog definitivt till vara på sitt numerära överläge och givetvis kom ledningsmålet efter en hörna där Nelson Oliveira helt omarkerad kunde nicka in 1-2.

Matchens kändes körd, men Leeds ville annat. Till den andra förlängningskvarten kom man ut i fullt ös och utdelningen kom den med. 10 minuter från slutet var det de två inhopparna Sacko och Wood som kombinerade till kvitteringen. Sacko fick bollen på kanten och slog en inspel som Ruddy fick fingrarna på, men returen tog Wood hand om som slog in 2-2 från nära håll.

Inget lag lyckades avgöra matchen därefter och för andra gången i ligacupen den här säsongen så stod Leeds inför ett straffsparksavgörande.

Straffläggning

0-1. Mål. Dorrans stensäkert till vänster.

1-1. Mål! Wood lika säkert även fast Ruddy går åt rätt håll.

1-1. Miss! Pritchard med en urusel straff mitt på som Silvestri boxar bort!

2-1. Mål! Roofe. Bestämt till vänster. Ruddy går fel.

2-1. Miss igen! Naismith skjuter till vänster men Silvestri går rätt och räddar!

2-1. Miss. Phillips väljer samma hörn som Naismith och Ruddy räddar.

2-2. Mål. Oliveira säkert rätt upp i den vänstra krysset.

2-2. Miss igen. Grimes skickar bollen mil över ribban.

2-2. Miss! En jätteräddning från Silvestri som dyker ner till höger och räddar Bradys låga straff.

3-2. Mål!!! Vieira skjuter Leeds till kvartsfinal med en iskall straffspark!!!

 

Kommentera