Leeds – Nottingham Forest 0-0

1 januari, 2018 - Fredrik Karlsson

Trots flera vassa chanser gick Leeds mållösa från nyårsdagens drabbning med Nottingham Forest.

Leeds (4-2-3-1)
Wiedwald: Ayling, Jansson, Cooper, Berardi: O’Kane, Phillips: Alioski, Sáiz, Hernandez: Roofe

Bänk
Lonergan, Shaughnessy, Anita, Klich, Sacko, Cibicki, Lasogga

Byten
Anita in – Ayling ut (26’)
Lasogga in – Alioski ut (46’)
Sacko in – Roofe ut (80’)

Forest (4-2-3-1)
Smith: Lichaj, Mancienne, Worrall, Traore: Bridcutt, Cash: McKay, Dowell, Osborn: Brereton

Bänk
Henderson, Bouchalakis, Fox, Clough, Carayol, Vaughan, Walker

Byten
Walker in – Brereton ut (60’)
Carayol in – McKay ut (75’)

Domare: Jeremy Simpson
Varningar: Jansson, Sáiz (Leeds), Lichaj, Carayol (Forest)
Publik: 32,426

Matchrapport

Leeds började matchen klart bättre än mot Birmingham senast och oroade Forestförsvaret flera gånger under matchinledningen. Närmast till att hitta nätet kom Pontus Jansson när han nådde högst på en hörna från Pablo Hernandez. Svenskens nick stoppades på mållinjen innan Kemar Roofe drog andrabollen över ribban.

Drygt 20 minuter i matchen kom ett lågt spelstopp då Luke Ayling gick omkull. Det visade sig att högerbacken fått en saftig smäll över höger fotled och Christiansen valde således att byta ut honom och plocka in Vurnon Anita.

Tempot i matchen skvallrade stundtals om att det nyårsfirande igår, men Samuel Sáiz såg åtminstone pigg ut och bjöd på en enastående prestation i den andra halvleken då han drev hela vägen från egen planhalva fram till offensivt straffområdet och hittade Roofe med en utsökt passning. Roofe blev helt fri med målvakten men lyckades inte göra mer än att smacka bollen i ribban.

Leeds fortsatte ha svårt att hitta luckor bakom det lågt liggande Nottingham-försvaret och som följd av detta började man sprida distansskott till höger och vänster där Phillips, Roofe och Sáiz alla testade lyckan utan att ens vara riktigt nära att hota Smith i målet.

Framåt slutet av matchen lyckades Sáiz åter öppna upp motståndarförsvaret och den här gången blev det Hernandez tur att testa Smith. Men målvakten bjöd på en snabb utrusning och kunde stoppa avslutet från nära håll. Även Lasogga hade ett läge att avgöra matchen när han försökte sig på en lobbnick som dessvärre saknade kraft och kunde fångas upp Smith.

I slutändan lyckades gästerna hålla undan och nu väntar en dryg veckas vila innan Leeds tar sig att Newport County i FA Cupen nästa söndag.

2 Kommentarer

  1. nystedt1

    Najs med att se matchen på Viasat men Leeds vägde alldeles för lätt. Det robusta storvuxna Forrest styrede lätt undan fjäderviktarna i Leeds. Och när sedan blyklumpen Lasogga byts in för att få fäste på topp ja då känns det ju inte som vi blir hetare. Ribbskottet skall sitta, tjänstefel av en ohotad striker. Men en poång och lite vila kanske gör susen.

Kommentera