Leeds – Nottingham Forest 1-1

27 oktober, 2018 - Fredrik Karlsson

Bild: leedsunited.com

Guds hand kom till undsättning ikväll när Leeds kryssade hemma mot Nottingham Forest.

0-1 Robinson (11’)
1-1 Roofe (82′)

Leeds (4-1-4-1)
Peacock-Farrell
Ayling (ut 25’), Jansson, Cooper, Dallas
Phillips (ut 65’)
Hernandez, Klich, Forshaw, Alioski
Roofe

Bänk
Blackman, Shackleton, Pearce (in 25’ – ut 65’), Baker, Sáiz (in 65’), Clarke (in 65’), Roberts

Nottingham (4-2-3-1)
Pantilimon
Darikwa, Figueiredo, Fox (ut 50’), Robinson
Guedioura, Colback
Cash, Carvalho, Lolley (ut 69’)
Grabban

Bänk
Steele, Dawson (in 50’), Janko, Dias, Osborn (in 69’), Watson, Soudani

Domare: G. Eltringham
Varningar: Phillips (Leeds) Grabban, Colback, Carvalho, Dias (Nottingham)
Publik: 34,308

Matchrapport

Det blev ingen optimal start på matchen för Leeds som, likt senaste matchen mot Blackburn, tidigt hamnade i underläge efter ett hörnmål. Det var motståndarnas vänsterback Jack Robinson som trots hård markering från Dallas lyckades på huvudet på bollen som precis smet förbi BPF och in i nät.

Leeds svarade med att skruva upp intensiteten och det dröjde inte många minuter förrän Pablo Hernandez kom nära. Spanjoren skickade iväg ett distansskott som via en motståndartouch sånär ställde Pantilimon som dock lyckades styra ut bollen till hörna.

I den 25:e minuten gjorde Luke Ayling sina försvarskollegor Berardi och Douglas sällskap på skadelistan när han ådrog sig en skada i samband med en kollision med en Forest-spelare. Tom Pearce klev in i hans ställe.

Det var på många sätt en frustrerande match för Leeds. Dels eftersom gästerna knappt hade någonting i offensiv väg förutom hörnmålet, och dels eftersom man trots spelmässig dominans och en stor mängd avslut ändå inte lyckades sätta bollen varken på eller i mål.

Med mindre en tio minuter kvar att spela lyckades man till slut få bollen i mål bakom Pantilimon. Det var åter Kemar Roofe som fanns på plats för att sätta bollen i nät, och den här gången tackade han nog EFL både en och två gånger för att VAR inte finns i Championship.

Målet kom efter att Klich fått bollen till vänster i straffområdet där han drog till med ett avslut som tog sig förbi målvakten. På mållinjen fick sedan Kemar Roofe en touch som förde bollen i mål. Repriserna visade tydligt att Roofe satte bollen i nät med hjälp av armen, men målet godkändes likväl.

Jakten på ett segermål fortsatte efter kvitteringen, men Leeds fick i slutändan nöja sig med en pinne. Nästa helg väntar Wigan på bortaplan.

1 Kommentar

Kommentera