Leeds partnerskap med 49ers

31 oktober, 2019 - Gästskribent

Leeds United ingick ett partnerskap med 49ers Enterprises under 2018. Det är bolaget bakom det amerikanska fotbollslaget San Francisco 49ers. Uniteds ordförande Andrea Radrizzani har berättat att de pengar som investerats kommer att användas för att förbättra resultaten på fotbollsplanen. Dessutom har 49ers Enterprises ordförande Paraag Marathe anslutit sig till Leeds styrelse.

Möjligt spel i USA

Det sägs att Radrizzani har sålt 10% av aktieinnehavet i Leeds till det amerikanska företaget. Det är ett strategiskt partnerskap som gör det möjligt för Leeds United att få ovärderlig expertis från ägarna till en av de största globala idrottsklubbarna. Dessutom kan spel på San Francisco 49ers stadion, Levi’s Stadium, bli en möjlighet.

Levi’s Stadium används idag till största del för spel i NFL, alltså ligan för amerikansk fotboll. I och med samarbetet hoppas de självklart även att intresset för amerikansk fotboll ska öka i Storbritannien och resten av Europa. På många håll kan det vara svårt att hitta information om hur man spelar på amerikansk fotboll och odds. Med hjälp av en bra NFL Guide får man den grundläggande informationen man behöver.

Paraag Marathes roll i klubben

Paraag Marathe är ordförande i 49ers Enterprises. Han är också verkställande vice ordförande för fotbollsverksamheten med Forty Niners Football Company LLC. Under de senaste 18 åren har Marathe arbetat i flera olika strategiska ledarroller för 49ers, och han har utvecklat en standard i hur man hanterar kontrakt och förhandlingar. Dessutom har han ett stort engagemang i den logistiska och operativa sidan av att driva en global idrottsorganisation.

Hans roll i sportdelen av verksamheten sträcker sig till rekrytering av nya spelare och kontraktsförhandlingar. Han ser även till att klubben följer NFL:s regler för löner och kollektiva förhandlingsavtal. På den administrativa sidan arbetar han bland annat med att föra idrottsevenemang som inte är amerikansk fotboll till Levi’s Stadium. Han har till exempel hittills arrangerat WWE-brottning och fotbollsmatcher.

Paraag Marathe säger själv att det är en ära att bli inbjuden att gå med i styrelsen för en fotbollsklubb så stor som Leeds United. Han delar den vision som Andrea har för att ta Leeds United till toppen och göra det till ett av de bästa lagen i världen. Med den kunskap och erfarenhet som Marathe tar med sig till klubben är det inte alls omöjligt att visionen blir till verklighet.

Stärker Leeds ekonomi och kompetens

49ers Enterprises är alltså en investerare i Leeds United. Samarbetet syftar till att stärka klubbens kommersiella, operativa och idrottsliga förmågor. De medel som investerats av San Francisco-lagets bolag kommer att stanna i Leeds United. De kommer främst att användas till investeringar i truppen.

Det unika samarbetet är en del av en bredare allians mellan Leeds Uniteds moderbolag Aser och 49ers Enterprises. Leeds kommer att kunna dra nytta av det kollektiva nätverket de två enheterna har, både inom idrotts- och affärsvärlden. 49ers företag är mycket bra inom områden som till exempel biljettförsäljning, sponsring och kommersiella möjligheter. Dessutom diskuteras det om utveckling av Elland Road, teknik på arenan, detaljhandel och varuförsäljning. Alla delar måste optimeras och fungera sömlöst för att klubben ska kunna maximera sina intäkter.

49ers är en innovativ och framgångsrik organisation. Leeds styrelse är glada över att ha tillgång till en så bra källa för kompetens inom både affärer och sport.

Kommentera