Leeds – Preston 3-0

18 september, 2018 - Fredrik Karlsson

Foto: leedsunited.com

Tyler Roberts öppnade sitt målkonto när Leeds ikväll tog en bekväm seger över Preston och befäste sin position i toppen av tabellen.

1-0 Cooper (37’)
2-0 Roberts (74′)
3-0 Roberts (82′)

Leeds (4-1-4-1)
Peacock-Farrell
Ayling, Jansson, Cooper, Douglas
Phillips
Harrison, Klich (ut 88′), Sáiz (ut 90′), Alioski
Roberts (ut 86′)

Bänk
Blackman, Pearce, Clarke, Dallas (in 86′), Forshaw (in 88′), Baker (in 90′), Edmondson

Preston (4-4-2)
Rudd
Fisher, Clarke, Davies, Earl
Barkhuizen, Johnson, Browne (ut 79′), Harrop (ut 71′)
Robinson, Moult (ut 79′)

Bänk
Maxwell, Gallagher (in 79′), Hughes, Burke, Barker (in 71′), Huntington, Nmecha (in 79′)

Domare: G. Eltringham
Varningar: Alioski (Leeds), Browne, Johnson (Preston)
Publik: 27,729

Matchrapport

För Leeds fanns revansch att utkräva mot det Preston-lag som slog ut dem ur ligacupen för några veckor sedan. Den inledande matchbilden gav ett Leeds som hade mycket boll och försökte hitta hål i ett kompakt Prestonförsvar.

Mateusz Klich hade två bra möjligheter under halvleken men brände båda, trots att han borde suttit åtminstone en. Men det gjorde emellertid inte allt för mycket då Liam Cooper lyckades hitta nätet däremellan. Inte helt oväntat var det på en hörna som kaptenen nätade. Barry Douglas bjöd på ännu ett av sina utsökta inspel med vänsterfoten och Cooper mötte bollen med en språngnick som gick i nät trots att målvakten fick en touch.

Leeds borde egentligen haft en större ledning när man gick till halvtidsvila och i den andra halvleken gjorde gästerna sitt bästa för att straffa dem för sina missade lägen. I den 57:e minuten hade Preston en boll i nät, men lyckligtvis kunde en sen offsideavvinkning komma till undsättning för Leeds.

Med drygt 20 minuter kvar av matchen kom ett nytt kanonläge för Leeds när Sáiz frispelade Harrison. Ytterns avslut gick förbi målvakten men träffade dessvärre stolpen. Missen blev härligt nog inget som Harrison behövde gräma sig allt över allt för länge, för bara minuten därefter kunde Roberts istället dubbla ledningen.

Den här gången var det Kalvin Phillips som slog en strålande hög djupledsboll. Roberts tog ner den inne i straffområdet och chippade sedan bollen utsökt över Rudd i Prestonmålet.

Det blev än bättre för walesaren åtta minuter senare när han kunde dubbla sin målskörd tack vare ett härligt inlägg från Klich. Roberts kunde helt omarkerad gå upp och nicka in 3-0 bakom en chanslös målvakt. Två minuter därefter kunde anfallaren lämna planen till en stående ovation från Elland Road.

Segern var förlösande för Leeds som inför detta gått vinstlösa i tre raka matcher. Nu vänds blickarna mot helgens möte med Birmingham.

Kommentera