Leeds United Awards

30 april, 2017 - Fredrik Karlsson

Summeringen av säsongen har börjat göras och igår hade klubben sin prisceremoni där man delade ut utmärkelser till de spelare som stått ut mest under säsongen.

Det blev i slutändan en säsong som slutade i moll. Lagets svaga inledning och avslutning blev det man föll på, men där emellan fick vi se flertalet insatser som bådar gott inför framtiden. Flera spelare har imponerat rejält under säsongen och de som tilldelades priser under gårdagen listas här nedan.

Årets spelare: Chris Wood
Det var aldrig något snack här. Wood har stått för en enorm del av lagets målproduktion och har vid flertalet tillfällen dykt upp med matchavgörande baljor.

Årets unga spelare: Ronaldo Vieira
För de flesta var han mer eller mindre helt okänd inför säsongen. Men i samband med att månaderna rullade fram växte även Vieiras status i fotbollsvärlden och vi kommer säkerligen se både ett och två bud trilla in på mittfältaren under sommaren.

Medlemmarnas val till årets spelare: Rob Green
Den rutinerade målvakten har gått från klarhet till klarhet under säsongen och framförallt under 2017 har han gjort insatser som varit direkt enastående. Kontraktet är förlängt till nästa sommar och det känns som att man kan känna sig trygg med Green mellan stolparna även nästa säsong.

Säsongens akademispelare: Callum Nicell
Han har inte ens fyllt 18 år än, men har trots det varit tongivande i ungdomslaget under säsongen. Den irländska mittfältaren kan mycket väl vara nästa produkt att ta steget in i Monks A-lag.

Årets mål: Souleymane Doukara vs Nottingham Forest
Ett mål som inte behöver någon introduktion. Klicka här

Kommentera