Leeds United Reborn!

13 mars, 2016 - Thom Mattsson

Det har inte bara varit vädret som varit mörkt och kallt i januari och februari utan även spelet som Leeds visat upp. En vinst på två månader, en nagelbitare mot Bristol City som vanns med 1-0 var det som bjöds förutom en liten “run” i FA-cupen. Vi har sjunkit längre och längre ner i tabellen utan att på riktigt dras in i en nedflyttningsstrid. Dock har säsongen känts helt körd och över sedan länge och den hade inte kunnat speglas bättre i förlust matchen mot Brighton med 4-0. Total avsaknad av passion, vilja, glädje och förståelse från spelare och ledare. Vi blev massakrerade av ett effektivt Brighton. Jag skrev bland annat att jag aldrig mer ville se Sol Bamba i en Leeds tröja. Detta fick jag äta upp.

Sedan denna pinsamma förlust har Leeds radat upp tre segrar på tre matcher, gjort 6 mål och bara släppt in två mål – med (!) Sol Bamba i laget. Hade något sagt detta till mig den 1 mars hade jag beställt tid på mentalsjukhus till denna personen. Den enda som fortfarande verkade tro på laget och spelsystemet var Steve Evans men det krävdes en italienare för att vår återfödelse skulle vara total – Mirco Antenucci!

Många har klagat på honom under dessa år han varit här då han inte gjort tillräckligt med mål eller besitter alla egenskaper som krävs för att vara en topp anfallare i en klubb som Leeds United men något som ingen ta ifrån honom är hans farlighet. Han är den enda i truppen som faktiskt kan göra mål ifrån de mest omöjliga vinklar och vrår och är kanske den som påminner mest om Jermaine Beckford i laget. Med en hårdskjutande Antenucci och en tung och användbar Doukara så har vi börjat klättra i tabellen och vi har börjat närma oss den där tiondeplatsen ALLA trodde var en omöjlighet för bara ett par veckor sedan.

Hur långt kan vi ta detta och hur långt kan vi gå obesegrade? Med tio matcher kvar av säsongen är vi 12 poäng bakom Sheffield W på den sista play-off platsen med en match mindre spelad. Så här många poäng till tippar jag att vi tar innan säsongen definitivt är slut i maj;

19 mars (H) vs Huddersfield – Vinst 2-0
2 april (A) vs Rotherham – Förlust 2-1
5 april (H) vs Queens Park Rangers – Vinst 2-1
9 april (A) vs Burnley – Förlust 3-0
12 april (A) vs Birmingham – Vinst 0-1
16 april (H) vs Reading – Vinst 3-1
19 april (H) vs Wolves – Oavgjort 1-1
23 april (A) Hull City – Förlust 4-1
30 april (H) Charlton – Vinst 2-0
7 maj (A) Preston – Förlust 1-0

Detta gör att vi hamnar på 16 vinster – 15 oavgjorda – 15 förluster och borde räcka till en plats runt 10-12. En liten förbättring sedan förra året men inget som är värdigt Leeds United såklart. En hyfsad start på något bättre skulle det kunna vara om vi behåller våra bästa spelare till sommaren och Cellino öppnar plånboken.

Det är detta jag hoppas på när jag nu förbereder min semester till Panama i 4 veckor innan min sjätte säsong i Grekland drar igång den 19 april.

Marching on together

2 Kommentarer

  1. sportcarl1
    sportcarl1

    och jag skrev efter M-boromatchen att jag hoppas slippa se Bellusci i Leedsdressen mer, enda jag mig veteligen skrivit här som jag ångrar och jag gladeligen äter upp.slår ditt tips in så landar vi på 63 poäng och den bästa säsongen sedan Graysons dagar och 8 poäng upp jämfört med förra säsongen, vinst på lördag mot Hudds så är det fyra raka i ligan det mäktade vi inte ens med när vi kom 7:a i championship med Grayson utan vi får gå till vårt league one äventyr och 2009

Kommentera