Leeds värvar från Japan

14 december, 2017 - Fredrik Karlsson

Första värvningen för transferfönstret 2018 är redan i hamn. Klubben har nämligen gjort klart med japanske mittfältaren Yosuke Ideguchi.

Den tekniske 21-åringen kommer närmast från Gamba Osaka vilka han representerat vid 96 tillfällen. Därtill har han gjort åtta matcher för det japanska landslaget och nätat två gånger.

Under den senaste landslagssamlingen var klubbens ägare Andrea Radrizzani på plats tillsammans med sportchefen Victor Orta för att se Japans match mot Australien och för att säkra värvningen.

Affären tros kosta Leeds ungefär £500,000. Dessvärre kommer vi inte kunna få se Ideguchi i en Leedströja förrän nästa säsong då han kommer gå ut på lån till en annan europeisk klubb i januari för att kunna få ett arbetstillstånd i England.

För att få lite mer koll på Ideguchi ringde Yorkshire Evening Post upp chefredaktören för den japanska ligans fotbollsmagasin, Alan Gibson, som hade följande att säga om spelaren:

”Jag tror att han inom två eller tre år kommer ha cementerat sig som en legend, en stjärna och till och med som kapten i landslaget. Då skulle han ta plats i de flesta lagen i Europa och fortfarande bara vara 24.”

Klubben har ännu inte släppt någon information kring hur långt kontraktet sträcker sig.

1 Kommentar

Kommentera