Lewis Cook lämnar klubben

8 juli, 2016 - Fredrik Karlsson

Lewis-Cook-627467Efter ett halvt dussin nyförvärv har det således blivit dags att få in lite pengar till klubben igen, och till mångas besvikelse sker det i form av försäljningen av lagets kronjuvel Lewis Cook.

Den blott 19 årige mittfältaren har varit en frekvent figurerande pjäs på lagets mittfält sedan starten av säsongen 2014/15. Cook har ständigt stått för stabila insatser, något som lett både till spel för U-19 landslaget såväl som intresse från klubbar i Premier League.

Idag bekräftar klubben att Lewis Cook kommer att säljas till Premier League laget Bournemouth för en summa runt £10m som dessutom ryktas innefatta en vidareförsäljningsklausul vilket innebär att Leeds kan tjäna ytterligare pengar framöver. Kontraktet är skrivet på fyra år och Yorkshire Evening Post rapporterar att Cook hos Bournemouth kommer tjäna över £30,000 i veckan, i kontrast till de £6,000 som han för tillfället tjänar hos Leeds.

Totalt har det blivit 85 framträdanden i Leedsdressen för Lewis Cook.

Vi önskar Lewis allt det bästa i framtiden och hoppas att få se honom i det engelska A-landslaget inom en snar framtid.

2 Kommentarer

    1. Caale

      Har svårt att kalla honom judas. Till skillnad från Byram och Taylor som mer eller mindre gjort sig omöjliga i kontraktsförhandlingarna så verkar det som att Cook uppfört sig exemplariskt hela vägen och det är också därför man inte stoppar hans flytt.

      Alltid bittert när spelare från de egna leden lämnar, men sådan är tyvärr verkligheten idag. Sen skulle det så klart inte alls göra ont dock om vi gick upp samtidigt som dem åker ner.. 😉

Kommentera