OM OSS

Om oss

Leeds United Supporters Sweden (LUSS) bildades i Tyresö den 1:a Juli 2006, mitt under pågående världsmästerskap i fotboll. Leeds United hade tidigare gjort en stark säsong i The Championship under Kevin Blackwells ledning, men fick se sig besegrat av Watford i playoff på Wembley. Vi var få som då kunde ana vilken enorm succé LUSS skulle komma att bli.

Sedan uppstarten har vi årligen åkt på gemensamma medlemsresor till Leeds och Yorkshire. På den hittills största resan deltog 93 medlemmar, då vi på vårkanten 2012 såg LUFC ta sig an West Ham och Nottingham Forest i The Championship. Rekordet för antalet medlemmar som betalat medlemskap kom säsongen 2018/19, då vi var imponerande 514 stycken.

Syftet med LUSS har ända sedan starten varit att samla oss svenska Leeds Supportrar och hjälpa varandra att få uppleva Leeds United på bästa sätt. Med hjälp av vår hemsida hoppas vi bl.a. kunna erbjuda billiga souvenirer samt styra upp supporterträffar, resor, utlottningar och tävlingar etc. Det jobb som läggs ned på LUSS sker på ideell basis.

Föreningsuppgifter

Organisationsnummer: 802521-3607

Postadress: LUSS
Leeds United Supporters Sweden
c/o Persson
Råbackavägen 5
81396 Torsåker
Sverige
E-mail: info@luss.se

Mötesprotokoll

Protokoll från säsongen 2019/20 kommer att läggas upp här.

Stadgar

LUSS Stadgar