Marcus Antonsson närmar sig Leeds United

19 juni, 2016 - Robin Persson

Leeds United ser ut att vinna dragkampen om Kalmar FF och Allsvenskans skyttekung Marcus Antonsson. Aston Villa och Cardiff City skall ha varit med i racet, men Leeds ser alltså ut att ro affären – värd 15 miljoner kronor i hamn. En obligatorisk läkarundersökning lär ske under måndagen innan köpet kan presenteras officiellt.

Både Fotbolldirekt och Fotbollskanalen erfar att Leeds United köper loss Marcus Antonsson från Kalmar FF.

Svensken ser med andra ord ut att få representera Yorkshires stolthet Leeds United, likt Tomas Brolin och Teddy Lucic tidigare gjort. Ett spännande namn som mycket väl kan bli det perfekta komplementet till Nyzeeländaren Chris Wood i anfallet. Garry Monks assisterande tränare Pep Clotet tränade Marcus Antonsson under sin tid i Halmstad för ett par år sedan och han är således inte helt obekant för ledarstaben.

Affären är inte helt i hamn, men Kalmars ordförande Mattias Rosenlund säger följande till Barometern:

– Vi är överens med en klubb. Han ska genomgå en läkarundersökning på måndag för att kolla så inte något stör processen. Det är det vi väntar på i nuläget.

Sportchefen Thomas Andersson Borstam har talat med Fotbollskanalen:

– Jag kan inte uttala mig om några klubbar eller summor, men det är klart att hans prestationer inte har gått obemärkt förbi. Han toppar ju skytteligan och är allsvenskan kanske bästa spelare just nu. Om vi ska göra en affär skall ekonomin vara efter det.

Källor: Barometern och Fotbollskanalen.

Kommentera