Med blicken mot akademin: Bailey Peacock-Farrell

13 maj, 2016 - Fredrik Karlsson

Peacock-FarrellUnder den följande veckan ställer vi klubbens hyllade ungdomsakademi i strålkastarljuset och tar en närmare blick på några potentiella framtida stjärnor. Idag: Bailey Peacock-Farrell.

En dörr stängs och en annan öppnas. 2013 släpptes Bailey Peacock-Farrell från Middlesbroughs ungdomsakademi. Strax därefter kom Leeds knackande med ett erbjudande. 2015 skrev han på sitt första professionella kontrakt och i matchen mot QPR i februari blev han den första målvakten från klubbens ungdomsakademi att starta mellan stolparna för A-laget sedan Scott Carson 2004.

Med en nuvarande förstamålvakt som blandar glimrande insatser med direkt katastrofala känns det ganska betryggande att ha en av Englands mer lovande unga målvakter på bänken. Nuvarande managern Steve Evans menar på att han såg talangen redan efter några få månader som ansvarig och sade då:

– Jag säger det inte ofta, men den här grabben kommer att spela i Premier League.

19 åringen, som för tillfället sitter på ett kontrakt som utgår i juni, ska redan ha erbjudits ett nytt förbättrat tvåårsavtal. Alla tummar hålls för att han väljer att krita på detta då det även rapporteras att det ska finnas intresse från en rad klubbar i Premier League.

Det som lutar åt Leeds favör är det uppenbara förtroendet som Steve Evans verkar ha för honom som backup till nuvarande ettan Marco Silvestri.

– Om det fanns några frågetecken kring Bailey så hade vi plockat in någon annan. De andra spelarna har väldigt höga tankar om honom och jag har enbart hört bra saker ända sedan jag anlände hit.

Peacock-Farrell kom som nämnt till klubben 2013 efter att ha tvingats lämna Middlesbrough på grund av den hårda konkurrensen om platserna som då fanns där. Före detta ungdomstränaren och tillika managern, Neil Redfearn, minns den unga talangen.

Bailey kom från Middlesborough, där han släpptes innan han fick skriva på ett stipendieavtal. De hade många bra målvakter vid den tidpunkten och samtidigt var Bailey bättre än de vi förfogade över.

Saken med Bailey är den att han har en lysande inställning och är driven till att göra bra ifrån sig och bli framgångsrik. Han är väldigt mentalt stark och det är strålande nyheter för Leeds United.

Med en stundande transfermarknad kan en av klubben viktigaste värvningar visa sig bli att förlänga med den talangfulle målvakten.

Om Peacock-Farrell

Född: 29/10 – 1996 (19 år)

Position: Målvakt

Längd: 189 cm

I klubben sedan: 2013

Kommentera