Med blicken mot akademin: Kalvin Phillips

12 maj, 2016 - Fredrik Karlsson

PhillipsUnder den följande veckan ställer vi klubbens hyllade ungdomsakademi i strålkastarljuset och tar en närmare blick på några potentiella framtida stjärnor. Idag: Kalvin Phillips.

Här har vi en framtida publikfavorit, menade U-18 tränaren Jason Blunt. Under en säsong där de flesta ögonen har vilat på Lewis Cook har samtidigt den 20 åriga mittfältaren Kalvin Phillips börjat samla in ett gäng A-lagsmatcher till sitt CV och kanske är det nästa säsong som han slår sig in som en startspelare på allvar.

Phillips, som kom till klubben vid 14 års ålder, skrev inför säsongen 2014/15 på sitt första professionella avtal med klubben. Senare samma säsong hade han redan utnämnts till lagkapten för U-18 laget och när Leeds ställdes mot Sunderland i FA Cupen i början av 2015 fanns han för första gången med på bänken för A-laget, även om han inte fick figurera den gången.

Den första riktiga smaken på A-lagsfotboll kom istället under slutet av samma säsong när dåvarande managern Neil Redfearn bjöd på generöst med speltid för den unge mittfältaren som tackade för förtroendet genom att hitta nätet i sin hemmadebut.

Under nuvarande managern Steve Evans har engelsmannens speltid desto mer begränsats till inhopp, men Evans tycks ha stort förtroende för Phillips potential och verkar inte ha några planer på att låna ut honom.

– Vi behåller Kalvin inom byggnaden. Han har en stor framtid hos den här klubben. Han lär sig fortfarande spelet och man kan inte förvänta sig att alla, som kommer från akademin, i Leeds United ska lära sig lika snabbt som Cook, Mowatt och Taylor.

Förra sommaren förlängde Phillips sitt kontrakt med klubben, som nu sträcker sig till 2017, och oavsett vem som sitter på tränarbänken nästa säsong så borde vi kunna förvänta oss att se än mer av Phillips då.

Om Phillips

Född: 2/12 – 1995 (20 år)

Position: Mittfältare

Längd: 177 cm

I klubben sedan: 2010

1 Kommentar

  1. Pingback: Phillips förlänger | Leeds United Supporters Sweden

Kommentera