Med blicken mot akademin: Lewie Coyle

10 maj, 2016 - Fredrik Karlsson

CoyleUnder den följande veckan ställer vi klubbens hyllade ungdomsakademi i strålkastarljuset och tar en närmare blick på några potentiella framtida stjärnor. Idag: Lewie Coyle.

Jagad av Barcelona som 10 åring – Ett decennium senare är Lewie Coyle på väg att bli nästa försvarare att ta steget från U-21 laget in i startelvan hos Leeds.

Den unge högerbacken har redan figurerat sporadiskt för A-laget och under den gångna säsongen landade han på elva framträdanden för klubben.

20 åringen skapade dock rubriker redan vid 10 års ålder när det uppdagades att Chelsea försökt knyta till sig flera talangfulla spelare på olagliga sätt. Ungefär samtidigt som detta skedde har det även rapporterats om att FC Barcelona ska ha varit intresserade av att plocka talangen till sin ungdomsakademi.

När han vid 12-års ålder skrev på ett nytt 4-årskontrakt med klubben var hans mamma dock tydlig med att framtiden skulle ligga i Yorkshire och ingen annanstans.

Lewie är lojal till Leeds, som han har varit hos sedan sju års ålder. De har behandlat honom väldigt väl och han har fått tillgång till deras fantastiska faciliteter.

I november 2015 skrev ynglingen på för ytterligare en förlängning med klubben efter att ha imponerat som lagkapten för U-21 laget för nytillsatte managern Steve Evans.

För A-laget har Coyle främst figurerat på högerbacken men har i U-21 laget visat att han även trivs bra som högerytter, inte helt olikt Sam Byram som i januari lämnade klubben för spel i West Ham.

När konkurrensen i Leeds backlinje i skrivande stund inte direkt är benhård så får man hålla tummarna för att vi får se mer av den lovande högerbacken under den kommande säsongen.

Om Coyle

Född: 15/10 – 1995 (20 år)

Position: Försvarare

Längd: 173 cm

I klubben sedan: 2004

Kommentera