Med blicken mot akademin: Ronaldo Vieira

9 maj, 2016 - Fredrik Karlsson

VieiraUnder den följande veckan ställer vi klubbens hyllade ungdomsakademi i strålkastarljuset och tar en närmare blick på några potentiella framtida stjärnor. Idag: Ronaldo Vieira.

Förra veckan skrevs det första professionella kontraktet. Redan nu kan man vända hoppfulla blickar mot nästa säsong där en ny potentiell stjärna kan växa fram.

Det var i höstas som Leeds annonserade att man knutit till sig den talangfulle mittfältaren som dessförinnan tillhört i2i fotbollsakademin i York. 17 åringen beskrivs som en mångsidig mittfältare med bra speluppfattning och tros bli nästa talang att bryta sig in i A-laget.

För drygt en vecka sedan skrevs så även det första professionella kontraktet med klubben, som träder i kraft den 1a juli och sträcker sig över de kommande två säsongerna.

Mittfältaren har redan spelat några stora matcher för ungdomslagen, till exempel startade han i FA Youth Cup matchen mot Manchester City och har utöver detta även figurerat i flera matcher för U-21 laget.

– Jag inledde säsongen med att spela för U-18 laget och jag anpassade mig snabbt. Därefter började jag komma in i U-21 truppen. Det tog lite tid för mig men jag har nöjd med hur jag spelade mot slutet av säsongen, jag vande mig mer vid hur de spelar.

Vieira själv beskriver sig som en sittande mittfältare som gillar att ge sig iväg på offensiva äventyr. I samband med det nya kontraktet gav Vieira även sin syn på framtiden.

När jag skrev på mitt första kontrakt visste jag att Leeds var en bra möjlighet för mig baserat på antalet spelare som har tagit sig från akademin in i A-laget.

– Nu när jag har skrivit på ett nytt avtal ser jag fram emot de kommande åren för att se hur de ter sig. Nu måste jag träna hårt varje dag och komma tillbaka från sommaren i bra form.

Bara namnet gör att man höjer på ögonbrynen, och efter att ha fått göra sitt första inhopp för A-laget i den avslutande matchen mot Preston höjs förhoppningarna om att få se Vieira ta en plats i A-laget redan den kommande säsongen.

Om Vieira

Född: 20/7 – 1998 (17 år)

Position: Mittfältare

I klubben sedan: 2015

2 Kommentarer

Kommentera