Monk efter matchen

31 juli, 2016 - Fredrik Karlsson


Försäsongen rundades av med en seger inför hemmasupportrarna och Garry Monk vänder nu blicken mot London där hans lag ska genomföra sin första tävlingsmatch på söndag mot Queens Park Rangers.

Det var en jämn match som utkämpades mellan Leeds och Atalanta på Elland Road igår. Lite flyt för Leeds och lite oflyt för gästerna gjorde att man till slut kunde inkassera ännu en seger och för Monk var det väldigt skönt att gå in i ligasäsongen med en seger i ryggen.

Vi är väldigt nöjda med resultatet, du vill alltid vinna din sista match.

Jag tycker dock att vi kunde ha varit lite bättre med bollen, för att vara ärlig. Jag tycker inte att vi gjorde vårt bästa med bollen. Å andra sidan tyckte jag att vi var väldigt bra defensivt. Jag tycker att vi  begränsade ett bra taktiskt motstånd.

För Monks del saknades det lite mod hos spelarna och han fortsatte med att efterlysa initiativtagande i de kommande matcherna.

Jag tycker att vi kunde ha varit lite modigare med bollen, men vi hade många unga spelare därute. Jag vill inte peka ut någon, jag vill att det ska vara en laginsats.

Försäsongen har varit bra för oss och alla har arbetat på ett väldigt bra sätt. Allt jag har nämnt kommer att komma och vi kommer bli bättre och bättre. Vi jobbar med unga grabbar som bara behöver lite tro på sig själva, det kommer komma.

I takt med att vi får resultat, då kommer självförtroendet att börja visa sig mer på planen.

Kommentera