Monk efter matchen

11 augusti, 2016 - Fredrik Karlsson

Leeds avancerade till den andra omgången av Ligacupen igår efter en riktig rysare där det krävdes straffar för att hitta en vinnare. Garry Monk menar på att segern var välförtjänt och att man borde avgjort redan innan straffläggningen.

Den förra Leedstränaren Uwe Rösler besegrades alltså igår när Monks mannar drog det längsta strået i en tajt drabbning. Nu väntar Birmingham på lördag och Monk menar att segern var viktig för självförtroendet.

Det är viktigt att vara vidare till nästa omgång. Om man ser till hela matchen så tyckte jag att i förtjänade att vinna, om än på straffar i slutet.

Jag tycker att spelarna visade väldigt god karaktär och det var det viktigaste för mig efter ett tufft resultat i helgen. Vi hamnade i ett måls underläge under svåra förhållanden, så allt det vilade på unga axlar. Jag tycker att de gjorde det väldigt bra och visade bra karaktär.

De hade inte särskilt många chanser efter att ha gjort mål i den första halvleken. Jag tycker att vi borde ha stängt matchen innan dess, speciellt under de 90 minuterna när vi verkligen pressade för det.

– Det var en riktig cupmatch, jag tror att alla fick valuta för pengarna ikväll.

För Leeds väntar nu två dagars vila innan med på lördag gör sin första match på Elland Road när man tar emot Birmingham City.

Kommentera