Monk efter matchen

24 augusti, 2016 - Fredrik Karlsson

Ett debutantmål säkrade avancemang för Leeds i ligacupen igår. Nu ger Garry Monk sin syn på matchen.

Det var en fullständig rotation i startelvan från Monk igår där samtliga spelare som startade matchen mot Sheffield Wednesday nu byttes ut. Som tur var gick resultatet Leeds väg ändå och Monk berättar att han för förberedd på en tuff match redan i förväg.

Vi hade en upplevelse mot Fleetwood som var tuff, och jag visste att den här kunde bli ännu tuffare. Jag gjorde det lite svårare för laget genom att göra elva ändringar, men jag tycker att de gjorde klubben och sig själva stolta.

Risken med att göra så många byten är att det kan drabba flödet oh det sammanhängande spelet. Men allt som allt tyckte jag att vi var laget som var mer troligt att vinna matchen och vi fick målet.

Vi skulle förmodligen ha suttit några av våra chanser för att göra det lite mer bekvämt, men jag tycker att spelarna skötte sig väldigt bra. Speciellt under de sista tio minuterna när vi verkligen behövde ta i och kämpa.

På planen för Leeds fanns dessutom två debutanter igår i Pontus Jansson och Tyler Denton, där den sistnämnda blev matchvinnare med en riktig pärla till mål. Även om Denton inte hotar med att sno vänsterbacksplatsen för Charlie Taylor för tillfället så menar Garry Monk på att det bådar gott för framtiden.

Det var en debut han inte kommer glömma med ett sådant mål. Jag tycker att Tyler för strålande ikväll. Han förtjänade sin chans, han har varit med mig sedan jag kom hit. Jag tog in honom i A-lagsmiljön under försäsongen och han har fortsatt jobba med oss.

Han är en talangfull kille. Han har mycket jobb och mognade kvar att göra, men ikväll var det ett steg i rätt riktning för honom.

Kommentera