Monk inför Shelbourne

13 juli, 2016 - Fredrik Karlsson

tolkaparkKlockan 20.00 drar den första försäsongsmatchen äntligen igång och tränare Garry Monk är laddad ser fram emot att spela inför den stora skara Leedsfans som tagit sig till Tolka Park.

Leeds är för tillfället inne på sin andra vecka i Irland och har under de kommande dagarna två matcher att spela av innan man återvänder till England på söndag. Garry Monk ser fram emot att för första gången styra sitt lag inför de hängivna Leedssupportrarna.

Jag kan inte vänta. Jag vet redan hur fantastisk klubben är, hur stort stöd den har och hur passionerade fansen är. Jag har känt det under mina få veckor hos klubben och kände självklart till det innan från min erfarenhet av att spela mot Leeds. Jag ser fram emot det.

Ibland, när du är en stor klubb med den sortens följe så kan det lägga på en extra press. Någon som jag kommer jobba med den här säsongen är att använda det till vår fördel.

Kvällens match blir den första av fem inplanerade försäsongsmatcher och Monk tänker ta varje tillfälle i akt till att analysera spelarnas prestationer.

Du tenderar att använda matcher, speciellt de inledande matcherna, till att se åt den mer fysiska sidan av det hela. Men vi har självklart jobbat taktiskt och det kommer att finnas vissa element från laget som jag kommer vilja se i de här matcherna.

Det är mycket information som vi ger dem och mycket fysiskt arbete, så de är under mycket stress både mentalt och fysiskt. Men de anpassar sig till det och det är vad de måste göra för att vara medvetna om vad vi behöver för att göra dem till bättre spelare.

Kvällens match har avspark klockan 20.00 svensk tid.

Kommentera