Monk: Jag har aldrig oroat mig över jobbet

13 april, 2017 - Fredrik Karlsson

I en lång intervju med BBC Radio Leeds får Garry Monk svara på frågor om kontraktssituationen, sin tränarstil, Chris Wood och ungdomsakademin med mera.

Monk sitter som bekant på ett kontrakt som går ut till sommaren och efter den hittills väldigt framgångsrika säsongen vill den absoluta majoriteten av supportrarna se tränaren krita på ett nytt kontrakt.

Monk själv menar att förhandlingar om ett förlängt kontrakt får vänta tills efter säsongen.

– Det vore själviskt av mig att prata om mitt kontrakt vid det här skedet av säsongen. Det handlar om klubben och laget nu. Ägaren har sagt att vi ska slå oss ner i juni för att diskutera detta. Nu handlar allt om att fokusera på fotbollen.

– Jag har aldrig oroat mig över jobbet den här säsongen. Jag fokuserar endast på vad jag kan kontrollera och det är att få allt att stämma.

– Jag är inte den sortens person som vill gå från ett jobb till ett annat. Jag vill ha ett stort projekt att nå framgångar med och vi har det hos Leeds. Det finns stor press här men jag är den sortens karaktär som gillar det.

Tränaren berättar vidare hur imponerad han blivit av de unga spelarna som under säsongen bidragit med imponerande prestationer för laget.

– Jag visste att de unga spelarna hade något, så vi gav dem chansen att vi det. Och det har de gjort.

Chris Wood förvandling till en prominent målspottare är något som de flesta krediterar till Garry Monk och engelsmannen medger att man jobbat hårt med anfallaren under säsongen.

– Han hade allt för att bli en toppanfallare men vi kunde se att han behövde vara mer aggressiv och ställa till med mer bekymmer för försvararna. Han har blivit det nu och har växt till att bli en ledare för truppen både på och utanför planen.

Laget säsongsinledning var minst sagt knagglig för den som minns augusti månad och Monk berättar att man fick jobba hårt med spelarnas fysiska form för att kunna spel det spel han ville se.

– Spelarna var inte där de behövde vara rent fysiskt när jag anlände. Så det var ett stort fokus för oss. Våra fysiska nivåer är utomordentliga nu och det ser man i matcher där vi kan köra på till slutet och göra sena mål.

– Vi har blivit bättre och bättre inom alla avdelningar och all ära går till spelarna som har lyssnat, tagit det till sig och gjort det. De är en bra grupp och även de unga spelarna är väldigt mogna. De lyssnar till vad du säger och reagerar på rätt sätt.

Som avslutning passar tränaren på, som seden är, att hylla stämningen på Elland Road.

– Atmosfären har varit otrolig på Elland Road den här säsongen. Jag visste att den var fantastisk, men det här har varit på en annan nivå.

Kommentera