Monk om gårdagens insats

14 juli, 2016 - Fredrik Karlsson

mnkDet blev en seger för Garry Monk i hans första match som tränare för Leeds. Men resultatet spelar mindre roll för tränaren som istället tog tillfället i akt att analysera laginsatsen.

Monk valde att under matchen spela två hela elvor där de som startade fick spela 60 minuter och den inhoppande elvan fick spela sista halvtimmen. Segern satt så klart fint för Monk, men han understryker att sett till det stora hela så är resultatet rätt irrelevant.

Jag var nöjd med vissa detaljer. Rätt naturligt så var det lite rostigt, men det är naturligt vid det här stadiet. Det var deras första match, deras första minuter ute på planen.

De har redan jobbat hårt här ute, så fysiskt sett är det under mycket stress, men det var ett bra resultat. Men det var egentligen inte resultatet jag kollade på, det handlade mer om särskilda element.

Det fanns bra perioder i matchen där jag gillade det jag såg, och det var andra delar som vi måste förbättra.

En spelare som inte figurerade alls under gårdagen var nyvärvade målvakten Robert Green. Enligt Monk var detta på grund av att han haft mindre en veckas träning med sina nya lagkamrater.

Kommentera