Monk om varför han lämnade Leeds

25 oktober, 2017 - Fredrik Karlsson

Efter en, sett till förutsättningarna, stark insats från Leeds förra säsongen valde dåvarande tränaren Garry Monk att lämna klubben när det skulle förhandlas om nytt kontrakt. I en intervju med The Telegraph berättar han varför.

Det var många supportrar som uttryckte sin besvikelse när Garry Monk i somras lämnade Leeds för Championship-rivalerna Middlesbrough. Om mindre än en månad återvänder Monk till Elland Road och inför mötet har tränaren berättat vad det var som gjorde att han lämnade klubben.

– Det har riktats mycket negativitet mot mig och jag var besviken över att lämna Leeds. Jag tyckte att vi hade haft en fantastisk säsong när du ser till vart klubben var innan jag tog över att vart den var när jag lämnade.

– Vi förväntade oss att vara kvar där. Det var frustrerande och jag vill inte gå in på det för mycket, men för mig kändes det inte som att det fanns någon riktig intention att behålla mig där över någon längre period.

– Min intention var att stanna, men jag hade ett nytt kontrakt och det fanns nya ägare. Efter jobbet jag hade gjort och efter diskussioner så fanns det aldrig någon riktig vilja att behålla mig och jag ville inte försätta mig själv eller min stab i den positionen.

– Det var därför jag tog Middlesbrough-jobbet.

För Leeds har det än så länge löst sig väl ändå efter Thomas Christiansens intåg. I skrivande stund ligger man sex poäng före Middlesbrough.

1 Kommentar

Kommentera