Monk vill prioritera ungdomsutvecklingen

5 juni, 2016 - Fredrik Karlsson

Leeds United v Millwall - Sky Bet ChampionshipDet pratas mycket och värvningar hit och dit för tillfället, men nytillsatte tränaren Garry Monk menar på att mycket kvalitet redan finns att hämta i den befintliga truppen och inte minst i ungdomslaget.

Monk själv redogjorde i samband med att skrev på för klubben att en stor faktor var just den högt ansedda ungdomsakademin som under senare år plockat fram spelare som Fabian Delph, Jonny Howson, Sam Byram och Lewis Cook för att nämna några. Men för att laget ska kunna ta nästa kliv krävs också att man lyckas behålla sin bästa spelare, något som Monk hoppas kunna göra under sommaren.

Ungdomsakademin här har varit högt ansedd i flera år och att låta spelare komma igenom (till A-laget) är en stor det av det.

Engelsmannen fortsatte med att understryka vikten av att hitta en balans där man värvar det som behövs men samtidigt ser till att förbättra det man redan har.

Det handlar om att identifiera vilka som ska värvas, men det handlar också definitivt om att behålla sina bästa och skickligaste spelare medan man förbättrar gruppen samtidigt.

Jag är väldigt exalterad över det faktum att truppen är så pass och ung samt att de unga spelarna besitter så mycket talang, och nu har de möjligheten att vara en del av en riktigt positiv framtid.

Det var en stor anledning till att jag tog jobbet.

1 Kommentar

Kommentera