Norwich City – Leeds 2-3

5 november, 2016 - Fredrik Karlsson

En heroisk upphämtning bäddar för ännu en seger för Leeds och kvalplats för första gången på två säsonger!

Lite oväntat klev Souleymane Doukara in i startelvan på vänsterkanten samtidigt som Kemar Roofe ersatte Hadi Sacko till höger. Centralt blev det en väntad kombination med Phillips och O’Kane samtidigt som Hernandez tog rollen bakom Chris Wood

1-0 Brady (24’)
1-1 Jansson (57’)
1-2 Wood (74’)
2-2 Lafferty (88’)
2-3 Vieira (90+1’)

Norwich: McGovern – Martin, Bennett, Klose, Olsson – Dorrans, Thompson – Pritchard (Lafferty 84’), Hoolahan, Brady (Murphy 75’) – Jerome

Bänk: Ruddy, Bassong, Naismith, Murphy Oliveira, Lafferty (In 84’), Murphy (In 75’)

Leeds: Green – Ayling, Bartley, Jansson, Taylor – Phillips, O’Kane – Roofe (Sacko 55’), Hernandez (Grimes 89’), Doukara (Vieira 72’) – Wood

Bänk: Silvestri, Berardi, Cooper, Vieira (In 72’), Grimes (In 89’), Sacko (In 55’), Antonsson

Domare: Andy Davies
Varningar: Hoolahan, Jerome (Norwich), Jansson, Phillips (Leeds)
Publik: 26,903

Första halvlek

Lite oväntat så var det Leeds som bjöd på den starkare inledningen där både Wood och Roofe tog sig till lägen att sätta dit ledningsmålet utan att riktigt lyckas.

Istället var det Norwich som i den 24e minuten tog ledningen genom straffmissaren från senast, Robbie Brady. Yttern nådde högst på en hörna från Pritchard och trots att Green lyckades få en hand på bollen så letade den sig in i nätet.

Norwich fick lite energi och självförtroende efter målet och tog allt mer över matchen. När lagen gick till halvtid var ställningen dock fortfarande 1-0 och matchen kändes helt öppen.

Andra halvlek

Leeds fick ett jätteläge precis i öppningen av den andra halvleken när Hernandez serverade Kemar Roofe med ett bra inlägg. Roofe mötte bollen med en kraftfull nick som smet strax utanför. Dessvärre så skadade sig Roofe i samma situation och några minuter senare byttes han ut mot Hadi Sacko.

Men en kvittering skulle komma, och målet bar en svensk signatur. Helt enkelt var det Pontus Jansson som på en hörna kunde stå ohotad och knoppa in kvitteringen.

Leeds fortsatte på den inslagna vägen och jagade vidare efter ytterligare ett mål, och ungefär en kvart från 90 minuter kunde Chris Wood i vanlig ordning få bortasektionen att explodera. Det var en strålande mål där Hadi Sacko samspelade med Luke Ayling innan bollen skickades in till Wood som inte gjorde något misstag från nära håll.

Minuterna tickade iväg en efter en och visst kändes det som att det nog skulle kunna bära vägen den här gången. Men icke. I den 88e minuten lyckades Norwich hitta en kvittering när Cameron Jerome bröstade ner bollen till inhopparen Kyle Lafferty som drog in bollen i nät.

Oavgjort och en pinne på Carrow Road kändes helt okej för undertecknad, men en viss tonåring ville annat. I den första av åtta stopptidsminuter drog Ronaldo Vieira iväg med ett hårt skott från distans. Bollen höll sig lågt och slank igenom händerna på McGovern. Pandemonium!

De resterande minuterna lyckades Leeds hålla undan och nu befinner man sig alltså på kvalplats för första gången på två säsonger! Nästa match spelas efter landslagsuppehållet mot Newcastle på ett utsålt Elland Road.

Kommentera