Nottingham Forest – Leeds 3-1

27 augusti, 2016 - Fredrik Karlsson

ante

Sommarens sista match stod på tapeten idag när Leeds gjorde sin tredje raka bortamatch, den här gången mot Nottingham Forest på The City Ground.

Som väntat återgick Monk till stora delar till laget som slog Sheffield Wednesday förra helgen med endast en ändring där Alex Mowatt ersattes av Pablo Hernandez.

Hos hemmalaget saknades den vassa anfallaren Britt Assombalonga efter att ha skadad sig mot Wigan senast. In istället för honom kom den store greken Apostolos Vellios.

På läktaren noterades det även att West Bromwich tränaren Tony Pulis fanns på plats, Pulis som ryktats vara intresserad av att värva en viss Charlie Taylor.

1-0 Kasami (16’)
2-0 Perquis (71’)
2-1 Phillips (83’)
3-1 Burke (90+4’)

Forest: Henderson – Pereira, Mancienne, Perquis (Mills 78′), Lichaj – Lansbury, Cohen, Kasami – Osborn, Vellios (Cash 83‘), Burke

Bänk: Smith, Mills (In 78′) , Traoré, Vaughan, Cash (In 83′), Ward, Veldwijk

Leeds: Green – Ayling, Bartley, Cooper, Taylor – Sacko (Roofe 70’), Bridcutt, Vieira (Phillips 65’), Hernandez (Mowatt 80′) – Antonsson, Wood

Bänk: Silvestri, Coyle, Jansson, Phillips (In 65’), Mowatt (In 80′), Roofe (In 70’), Doukara

Domare: Geoff Eltringham
Varningar: Vieira, Bridcutt (Leeds)
Publik: 20,995 (1,925 Leeds)

Första halvlek

Efter en rätt tam inledning på matchen var det hemmalaget som tog sig till halvlekens första riktigt heta chans när Rob Green tvingades till en svettig räddning för att hålla bort en hörnnick av Vellios från att hitta nätet.

Forest fortsatte att pressa Leeds på hörnorna och i den 16e minuten kom också ett ledningsmål. Det var Pajtim Kasami som på volley kunde möta upp en misslyckad nick från Burke och borra in bollen i nätmaskorna.

Sacko fortsatte även idag, sin vana trogen, att göra livet jobbigt för motståndarnas vänsterback och fick Leedssupportrarna att ställa sig upp i den 23e minuten när han bröt in straffområdet innan han dessvärre bjöd på ett inspel som gick rätt i gapet på Henderson.

För Leeds var det en första halvlek som sken med sin frånvaro av en vettig slutprodukt när man gång på gång försökte sig på inspel utan att lyckas hitta rätt person.

En riktig chans skulle man dock få och den kom på stopptid där Antonsson fick bollen i djupled. Svensken försökte sätta bollen lågt bakom Henderson som dessvärre lyckades få dit en hand och rädda.

Andra halvlek

Det blev en liten förändring i vädret till den andra halvleken när regnet började vräka ner. Spelmässigt såg det dock fortfarande trögt ut och det tog över femton minuter innan en riktig chans skapades, och denna gång för Forest när Osborn sköt utanför från nära håll efter ett misslyckat inkast från Ayling.

Leeds svarade strax där efter med en riktigt bra chans de själva när Hadi Sacko fick bollen från Marcus Antonsson i bra läge, men bollen skickades en bra bit över ribban.

Det började kännas som att Leeds närmade sig en kvittering. Man tog över bollinnehavet och matade in bollar i straffområdet, men istället blev man återigen straffade på hörna. Det var Lansbury som lyfte in en hörna som mittbacken Perquis kunde nicka in i mål från nära avstånd.

Men Leeds skulle skaffa sig en livlina när man vann en frispark strax utanför straffområdet i den  83e minuten. Inhoppande Kalvin Phillips stegade fram och smekte in bollen precis innanför stolpen och utom räckhåll för Henderson.

Leeds fick vind i seglen efter reduceringen och tog över spelet helt under slutminuterna. Kvittering låg nära till när Liam Cooper nådde högst på en hörna, men nicken smet strax utanför. Även Antonsson fick en ny chans att få in bollen bakom Henderson men målvakten svarade med ännu en bra räddning.

Kalvin Phillips gjorde ett försök han med när han drog till med distansskott som gick i en stor båge och hamnade strax över ribban.

Men det blev inget mål för Leeds utan istället var det Oliver Burke som stängde matchen när han bröt in i straffområdet och lirkade in bollen bakom Green från en snäv vinkel.

Matchen var slut strax därefter och nu får vi återhämta oss två veckor till nästa match som spelas mot  ligaledande Huddersfield den tionde september.

Kommentera