Oddsen visar – Bara tre lag kvar i PL-racet

26 mars, 2019 - Gästskribent

För var dag som går kryper det allt närmare – avgörandet i Championship säsongen 2018/2019. Nu visar oddsen att det rimligtvis bara är tre lag kvar i racet om att stå som segrare i ligan, och givetvis är Leeds ett av dem. Låt oss se över läget i de fyra närmast konkurrerande lagen. Poängställningen utgår från hur det såg ut i omgång 36.

Norwich City, etta i tabellen och två poäng före Leeds

Vilken jojo-resa de har gjort mellan Premier League och Championship de senaste åren, Norwich. Men sedan 2016/2017 har The Canaries varit lite strandade i andradivisionen, nu ser vinden ut att ha vänt rejält. Finske Teemu Pukki har gjort stor succé under sin debutsäsong i Norwich och leder skytteligan med sina 24 mål. Under deadline day i januari värvades Philip Heise men någon liknande succé har det inte blivit för den tyske vänsterbacken då en storspelande Jamal Lewis har stått i vägen.
Nu har han dock kommit igång och börjat spela med U23-laget, frågan är om det är en tysk joker de sitter på där. Om allt fortlöper som planerat ska de gulgröna kanariefåglarna spela i Premier League nästa säsong.

Sheffield United, trea i tabellen och två poäng efter Leeds

Är trea i tabellen och dessutom bettingbolagens tredje favorit i ordningen. Vill du hitta bra odds på sportspel så kan du kika in Casinofeber.se, som jämför olika bettingbolag för spel på Championshipoch Leeds. Sheffield är ett lag som kanske har fått oförtjänt lite beröm för vad de har presterat i år,
de jagar toppduon Leeds och Norwich och har dessutom en liten lucka ned till lagen under dem i tabellen. Om vi lyfte Teemu Pukki när vi talade om Norwich är det givetvis ett måste att lyfta Billy Sharp när man talar om Sheffield United. I en ålder av 33 år är han kanske bättre än någonsin och
under säsongen har han passerat Ricky Lambert som den spelare som gjort flest mål i den engelska ligafotbollen det här århundradet. Kanske får han fortsätta göra mål i Premier League nästa säsong, men det vill Leeds givetvis sätta stopp för.

West Bromwich, fyra i tabellen och nio poäng efter Leeds

Från och med fjärdeplatsen räknar alltså spelbolagen med att ingen ska ha med själva titelstriden att göra och med elva poäng upp till förstaplatsen är det kanske ett rimligt antagande. Men allt kan hända och även om de inte når någon av de två topplaceringarna kan West Brom såklart säkra platsen i Premier League genom kval. De sägs ha den högsta uppflyttningsbonusen i Championship, något som Daily Telegraph var för med att berätta och som Fotbollskanalen också snappade upp. Det är en hel del poäng upp men att de saknar motivation råder det inget tvivel om.

Middlesborough, femma i tabellen och tolv poäng efter Leeds

Nåja, det här är kanske inte ett lag som Leeds ska känna sig hotade av i första hand såvida det inte blir kval, för en plats där har Middlesbrough inom mer än räckhåll. Många tuffa matcher kvar för de rödvita som får ligga i för att hålla sig topp 6 men det är ändå klart inom rimlighetens gränser att de ska klara av det.%

Kommentera