Peterborough United – Leeds 2-1

23 juli, 2016 - Fredrik Karlsson

mowattt
Försäsongens första match mot kvalificerat motstånd spelades idag när Leeds begav sig söderut för ta sig an League One laget Peterborough United på London Road.

Precis som väntat blev det en full rockad från gårdagens match och startelvan såg betydligt starkare ut med namn som Mowatt, Taylor och Antonsson. Värdarna passade på att ställa upp med starkast möjliga lag.

0-1 Mowatt (16’)
1-1 Coulthirst (48’)
2-1 Coulthirst (65’)

Peterborough: Alnwick – Smith, Hughes, Tafazolli, Baldwin – Forrester, Anderson (Edwards 63’), Da Silva Lopes (Chettle 77’), Maddison – Taylor (Nichols 86′), Coulthirst

Bänk: Tyler, Bostwick, Nichols (In 86′), Edwards (In 63’), Nabi, Chettle (In 77’), Stevens, Freestone, White

Leeds: Green – Purver, Bartley, Bamba, Taylor – Murphy, Grimes, Mowatt – Sacko, Antonsson, Roofe (McKay 63’)

Bänk: Huffer, M.Taylor, Shackleton, J.McKay (In 63’)

Domare: Robert Whitton
Varningar: –
Publik: 4,152

Första halvlek

Till skillnad från senast bjöd Leeds på en livfull start där Alex Mowatt hade två bra skott från distans under matchens inledande tio minuter. Peterborough testade även dem lyckan från håll vid ett tillfälle men det var inget som inte Rob Green kunde hantera.

Kemar Roofe var i vanlig ordning kvick och påhittig på sin kant och det var även han som blev regissören i matchens första mål när han drog bort sin försvarare på vänsterkanten för att sedan spela in bollen mot Alex Mowatt som stötte in 0-1 på volley i den 16e minuten.

Nytt kombinationsspel gav nästan Leeds en utökad ledning i den 23e minuten när Roofe åter tog sig runt på kanten och spelade bak till en framstormande Mowatt, den här gången kunde dock Alnwick parera.

Med 36 minuter spelade fick hemmalaget ett jätteläge till kvittering efter att Green misslyckats att plocka ner ett inlägg i duell med Coulthirst. Anfallaren fick sedan en chans att lägga in bollen på i princip tom bur, men som tur var fanns Purver på linjen och kunde avvärja.

Direkt därefter drog Leeds själva iväg på kontring istället där Hadi Sacko tog sig hela vägen in i straffområdet och nästan lyckades pricka in 0-2 med ett lågt skott.

Andra halvlek

Den andra halvleken började men en stjärnsmäll för Leeds när Shaquile Coulthirst skickade in 1-1 på halvvolley efter endast tre minuter.

Kemar Roofe försökte replikera strax därefter med ett skruvat skott som dock styrdes ut till en resultatlös hörna.

Med timmen spelade hotade Peterborough åter med ett skott från distans. Den här gången var det Maddison som tryckte iväg ett skott på halvvolley som smet strax utanför Greens vänstra stolpe.

Och minuten därefter kom Maddison nära igen när han blev frispelad mitt i Leeds straffområde. Sol Bamba reagerade lyckligtvis snabbt och kunde vräka sig fram för att blockera ut skottet till en hörna.

Ännu värre blev det för Leeds i den 65e minuten när Coulthirst för andra gången i halvleken fick ta ett ohotat avslut, och även denna gång hittade bollen nätmaskorna bakom en chanslös Rob Green.

Sacko tog sig till ett bra kvitteringsläge med kvarten kvar när Antonsson serverade honom med en bra djupledsboll. Avslutet gick dessvärre rätt i bröstet på Alnwick och den efterföljande returen lyckades försvaret rensa bort.

Samme man kom nära igen några minuter från slutet när han slog en tunnel på sin försvarare innan han försökte med ett lågt skott vid den främre stolpen som Alnwick lyckades parera med högerbenet.

Peterborough sjönk ner med laget under de avslutande minuterna men Leeds lyckades trots det inte mäkta med en kvittering utan fick kassera in försäsongens första förlust.

Kommentera