Pontus Jansson till Leeds!

18 augusti, 2016 - Fredrik Karlsson

Äntligen ser Leeds och Garry Monk till att plocka in ytterligare en mittback, och det blir dessutom en svensk som kommer in för att förstärka mittlåset.

Det blir svenske Pontus Jansson som gör att siffran för värvningar under sommaren går upp till tvåsiffrigt genom att bli nyförvärv nummer tio. Mittbacken lånas in från Serie A klubben Torino där han under de senaste säsongerna har spelat under den nytillsatta italienska förbundskaptenen Giampiero Ventura.

Skåningen har spelat fotboll i Turin sedan 2014 då han lämnade Sverige efter flera imponerande insatser för Malmö FF. Under tiden i Malmö hade mittbacken dessutom Pep Clotet som tränare. Jansson fanns med i den EM-trupp som resten till Frankrike tidigare under sommaren, men gjorde inga framträdanden.

Kvällsposten rapporterar att det i lånetalet ska medfölja en köpklausul som aktiveras efter 20 spelade matcher, vilket ger Leeds möjligheten att köpa loss försvararen för ca 40 miljoner sek. Torino bekräftar på sin officiella hemsida att det finns en klausul, även om summan inte anges.

I Jansson får Leeds en storväxt, taktiskt skolad och framförallt trygg försvarare som förhoppningsvis bringar stabilitet till en hittills skakig försvarslinje.

1 Kommentar

Kommentera