Preston – Leeds 1-4

26 december, 2016 - Fredrik Karlsson

Ett mål och två assists blev facit för en briljant Kemar Roofe idag när Leeds säkrade tre nya poäng borta mot Preston.

Det blev tråkiga nyheter när startelvan presenterades där det kunde konstateras att de båda nyckelspelarna Charlie Taylor och Chris Wood inte kunde komma till spel på grund av respektive skador. In på vänsterbacken klev istället Gaetano Berardi som imponerat i de matcher han spelat tidigare under säsongen. På topp startade Souleymane Doukara medan Wood tog plats på bänken tillsammans med Antonsson.

På mittfältet var Liam Bridcutt tillbaka i startelvan medan Monk valde att vila unge Ronaldo Vieira.

0-1 Roofe (17’)
0-2 Sacko (24’)
1-2 Vermilj (27’)
1-3 Doukara (31’)
1-4 Hernandez (88′)

Preston: Maxwell – Baptiste, Clarke, Huntington, Cunningham – Vermijl, Johnson (Doyle 81′), Browne, Robinson (Hugill 66’) – Pearson, Makienok (Beckford 66’)

Bänk: Lindegaard, Wright, Spurr, Pringle, Hugill (In 66’), Doyle (In 81′), Beckford (In 66’)

Leeds: Green – Ayling, Bartley, Jansson, Berardi – Bridcutt, Phillips – Sacko (Hernandez 53’), Roofe (In 85′), Dallas – Doukara (Wood 81′)

Bänk: Silvestri, Cooper, Denton, Vieira, Hernandez (In 53’), Antonsson (In 85′), Wood (In 81′)

Domare: Jeremy Simpson
Varningar: Clarke, Baptiste (Preston), Phillips, Bartley (Leeds)
Utvisningar: Beckford (Preston)
Publik: 21,255

Första halvlek

Den inledande kvarten av matchen såg ut att ha präglats en hel del av gårdagens julfirande. Matchen var helt chansfattig och det var inte förrän i den 17e minuten som det hände något anteckningsvärt. Det var emellertid värt att vänta på.

Stuart Dallas skickade in en lång frispark från höger. Pontus Jansson nådde högst med en lobbartad nick som Kemar Roofe mötte med huvudet vid den bortre stolpen och gjorde 0-1 till Leeds.

Och det skulle bli bättre.

Sju minuter senare kunde nämligen Hadi Sacko spä på ledningen. Yttern väggspelade sig igenom Preston-försvaret tillsammans med Kemar Roofe och satte säkert bollen i nät bakom Maxwell.

Preston replikerade dock snabbt. Det var Marnick Vermilj som nickades fram av Simon Makienok och belgaren gjorde inget misstag när han smällde in reduceringen.

Det var en fullständig målkavalkad på gång och i den 31a minuten kom matchens fjärde balja. Den här gången var det Leeds tur att fira igen när Souleymane Doukara kom med fart från vänsterkanten och avlossade ett tamt skott mot den främre stolpen som lyckligtvis smet förbi Maxwell och in i mål.

Andra halvlek

Efter en väldigt ”Simon Graysonsk” första halvlek kändes läget alltjämt osäkert inför matchens andra halva och Preston jagade en reducering direkt med några halvdana avslut.

Med dryga timmen spelad fick Rob Green briljera i målet när han gjorde en briljant räddning på ett lågt skott från nära håll av Browne, och direkt därefter sköt Callum Robinson tätt utanför.

I den 66e minuten kom det väntade bytet för Preston när Simon Grayson slängde in Jermaine Beckford i spel till tonerna av ”You’re Leeds and you know you are.”

Och Leeds var han minsann. Precis åter från avstängning så tog det ynka fem minuter för den förre Leedsanfallaren att få skåda det röda kortet igen. Det var en oklar situation där engelsmannen liggande sparkade till en Leedsspelare.

En liten parantes i det hela var att på annat håll så tog även förre Leedskaptenen Jonny Howson rött kort för Norwich.

Nådestöten sattes med två minuter kvar av ordinarie speltid när den comebackande Pablo Hernandez spelades fram av inhoppande Chris Wood och säkert placerade in 1-4 till Leeds.

Mer än så blev det inte för Leeds som nu vänder blickarna mot Villa Park där man möter Aston Villa på torsdag.

Kommentera