Professionellt kontrakt för Wilks

30 december, 2016 - Fredrik Karlsson

Klubben meddelar idag att den lovande anfallaren Mallik Wilks skrivit på sitt första professionella avtal.

18 åringen har figurerat frekvent för både U-18 och U-23 laget den här säsongen och fick även finnas med på bänken för A-laget i hemmamatchen mot Reading.

Kontraktet sträcker sig fram till slutet av nästa säsong.

I somras publicerade vi en artikelserie om lovande talanger i ungdomslaget där bland andra Wilks täcktes.. Den dammar vi av och publicerar här nedanför.


Han fick folk att höja på ögonbrynen efter att ha krutat in fyra mål i en och samma match för U-18 laget i början av den nyss avslutade säsongen. Sedan dess har det pratats entusiastiskt kring den 17 åriga anfallaren som spås en lysande framtid.

Wilks, som skrev ett stipendieavtal med klubben i somras, inledde den gångna säsongen med att ösa in mål för U-18 laget och det dröjde inte allt för länge innan den kvicke anfallaren började komma med i U-21 truppen för vilka han nyligen gjorde sitt första mål i en 3-3 match mot Barnsley.

Ungdomstränaren Jason Blunt har imponerats rejält av 17 åringen och tror på en stor framtid.

Malik är fortfarande en råprodukt. Han har mycket att lära både taktiskt och tekniskt, men han är något särskilt, han gör folk exalterade. Han har attityd, han är en karaktär och han är något annorlunda.

 – Ibland tröttnar man på att ständigt producera samma typ av spelare, men han är något annorlunda och jag är säker på att supportrarna kommer relatera till honom, han är en innerstadsgrabb.

Wilks har gjort sig känd för sin snabbhet och förmåga att bjuda på det oväntade. Till största del har han huserat i anfallet under säsongen, men har även gett prov på att kunna spela ut mot kanterna. Under säsongen pytsade engelsmannen in 16 mål för U-18 laget och blev med det säsongens bästa målskytt.

Även förre akademichefen Paul Hart imponerades av anfallaren, men påpekade precis som Blunt att det fortfarande finns mycket att jobba med.

– Han är påhittig. Han är väldigt stark men han har mycket kvar att lära. Än är han inte någon färdig produkt på långa vägar. Men han gör bra ifrån sig.

Någon A-lagsdebut blev det inte den här säsongen på Wilks. Men om han fortsätter på den inslagna vägen torde vi få se honom ställa till det för försvarare på Elland Road inom kort.

Kommentera